Η Angelina Jolie αποκάλυψε ότι ούτε η ίδια ούτε τα παιδιά της έχουν περάσει χρόνο στο γαλλικό οινοποιείο που κάποτε είχε μαζί με τον Brad Pitt, από τότε που το ζευγάρι χώρισε, εν μέσω της συνεχιζόμενης δικαστικής τους διαμάχης για το Château Miraval.

Σε νέα δικαστικά έγγραφα που εξασφάλισε το PEOPLE και κατατέθηκαν τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες από τους δικηγόρους της Jolie, η 50χρονη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έγραψε ότι άφησε στον 61χρονο Pitt «τον έλεγχο (και την πλήρη κυριότητα) των οικογενειακών μας σπιτιών στο Λος Άντζελες και στο Miraval, χωρίς αποζημίωση, ελπίζοντας ότι αυτό θα τον έκανε πιο ήρεμο στη συμπεριφορά του απέναντί μου μετά από μια δύσκολη και τραυματική περίοδο».
«Μέχρι και σήμερα, τα παιδιά κι εγώ δεν έχουμε ξαναπατήσει στο κτήμα, εξαιτίας της σύνδεσής του με τα οδυνηρά γεγονότα που οδήγησαν στο διαζύγιο», ανέφερε η Jolie στα έγγραφά της. «Μετά τον χωρισμό, άρχισα αμέσως να ψάχνω για νέο σπίτι για μένα και τα παιδιά μας — αρχικά νοίκιασα ένα, ενώ έψαχνα για μια πιο σταθερή λύση. Επειδή ήθελα να διασφαλίσω ότι ο Brad θα παρέμενε σημαντικό μέρος της ζωής των παιδιών μας, προσπάθησα να αγοράσω ένα σπίτι κοντά στο δικό του. Εκείνη την περίοδο, οι αποταμιεύσεις μου ήταν δεσμευμένες στο Miraval, και δεν είχα ζητήσει από τον Brad διατροφή ή οποιαδήποτε άλλη οικονομική υποστήριξη».

Πηγή κοντά στον Pitt δήλωσε: «Πρόκειται για μια καθαρά εμπορική διαμάχη, εντελώς ξεχωριστή από το διαζύγιο. Είναι δυστυχές, αλλά όχι έκπληξη, ότι τώρα προβάλλονται “δικαιολογίες” για την αποτυχία προσκόμισης ηλεκτρονικών μηνυμάτων στη διαδικασία ανακάλυψης εγγράφων.»
Η Jolie και ο Pitt, που έχουν έξι παιδιά, Maddox (24), Pax (21), Zahara (20), Shiloh (19) και τα δίδυμα Vivienne και Knox (17), χώρισαν το 2016 ύστερα από 12 χρόνια σχέσης και δύο χρόνια γάμου. Οι πρωταγωνιστές του Mr. and Mrs. Smith οριστικοποίησαν το ταραχώδες διαζύγιό τους τον Δεκέμβριο του 2024, όμως η νομική διαμάχη για το Château Miraval συνεχίζεται, καθώς η Jolie πούλησε το μερίδιό της στο γαλλικό οινοποιείο, το οποίο το πρώην ζευγάρι είχε κοινή ιδιοκτησία, στο Tenute del Mondo, τον οινικό τομέα του Stoli Group, το 2021.