Άναυδοι οι θαυμαστές της Miley Cyrus – Το “Flowers” απάντηση στον Bruno Mars;
H Miley Cyrus κρατά στα χέρια της το βραβείο της για το τραγούδι της Χρονιάς, “Flowers”, στην τελετή για τα 66tα GRAMMY Awards στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στο Los Angeles.
H Miley Cyrus κρατά στα χέρια της το βραβείο της για το τραγούδι της Χρονιάς, “Flowers”, στην τελετή για τα 66tα GRAMMY Awards στις 4 Φεβρουαρίου 2024 στο Los Angeles. Photo by Kevin Winter/Getty Images for The Recording Academy

Η Miley Cyrus έβαλε φωτιά στη σκηνή των Grammys όταν ερμήνευσε τη μεγάλη της επιτυχία Flowers, για το οποίο κέρδισε και το πρώτο Grammy της καριέρας της.

Το τραγούδι χωρισμού, που γράφηκε από τη Cyrus και τους συνεργάτες της Gregory Hein και Michael Pollack, πιστεύεται ευρέως ότι είναι εμπνευσμένο από τον χωρισμό και το επακόλουθο διαζύγιό της από τον πρώην σύζυγό της, Liam Hemsworth.

Ωστόσο, τώρα οι θαυμαστές της έμειναν άναυδοι όταν ένας χρήστης Instagram επισήμανε αυτό που κανείς τους δεν φανταζόταν! Ότι το Flowers είναι μια στιχουργική απάντηση στη θρυλική μπαλάντα του Bruno Mars, When I Was Your Man, που κυκλοφόρησε 12 χρόνια νωρίτερα, το 2012.

Ο χρήστης του Instagram τόνισε την εντυπωσιακή στιχουργική ομοιότητα του τραγουδιού της Miley με την επιτυχία του Bruno Mars, When I Was Your Man. Ειδικά το ρεφρέν φαίνεται να παραφράζει τον Mars, ο οποίος θρηνεί για την προφανή αποτυχία του να αγοράσει λουλούδια στην πρώην αγαπημένη του, να της κρατήσει το χέρι δημοσίως ή ακόμη και να χορέψει μαζί της.

Αντίθετα, η Cyrus απηχεί παρόμοια συναισθήματα, αν και από τη σκοπιά μιας δυναμικής γυναίκας που μπορεί να “αγοράσει τα δικά της λουλούδια” και να “κρατήσει το δικό της χέρι”.

Ο χρήστης του Instagram Jarred Jermaine επέστησε επίσης την προσοχή στη δομή του τραγουδιού, τονίζοντας την ενορχήστρωση με έγχορδα και την εντυπωσιακή ομοιότητά του με το κλασικό ντίσκο I Will Survive της Gloria Gaynor το 1978 και το πιο σύγχρονο single After Like του 2023, του νοτιοκορεατικού girl group Ive.

Οι συγκρίσεις του Jermaine επεκτείνονται και στην ίδια τη Cyrus, της οποίας η πυκνή ομιλία, χαρακτηριστική του Τενεσί, είναι αναπάντεχα συνδεδεμένη με το ρομποτικό twang ενός Battle Droid από το blockbuster του George Lucas, “Star Wars Episode I: The Phantom Menace”.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση, ένας ακόλουθος έγραψε: “Δηλαδή αυτοί οι άλλοι καλλιτέχνες παίρνουν μερική πίστωση για το grammy της;” Ενώ ένας δεύτερος διατύπωσε τη θεωρία: “Ουσιαστικά πήρε δείγμα από αυτό το τραγούδι επειδή το τραγούδι της Miley είναι ειδικά ένα diss track προς τον πρώην σύζυγό της Liam Hemsworth, όπου προφανώς το τραγούδι του Mars ήταν το “δικό τους” τραγούδι ρομαντικά”.

Ένας τρίτος αστειεύτηκε: “Αντέγραψε 2 τραγούδια, απάντησε σε ένα τραγούδι 11 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, μιμήθηκε ένα B-1 Battle Droid και νόμιζε ότι θα μπορούσε να τη γλιτώσει”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα