Search
Close this search box.
Αιχμές Natalie Portman για τα Όσκαρ 2026: «Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε»
H Natalie Portman στα 16th Governors Awards στο Λος Άντζελες, 16 Νοεμβρίου 2025
H Natalie Portman στα 16th Governors Awards στο Λος Άντζελες, 16 Νοεμβρίου 2025 / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - EPA/CAROLINE BREHMAN

Η Natalie Portman ασκεί κριτική στα Όσκαρ για τον αποκλεισμό γυναικών σκηνοθετριών από τις υποψηφιότητες του 2026.

Καθώς έδινε το «παρών» στο Sundance Film Festival στη Γιούτα, για την προώθηση της νέας της ταινίας The Gallerist, η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για την απογοήτευσή της σχετικά με την έλλειψη γυναικείας εκπροσώπησης στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

«Πολλές από τις καλύτερες ταινίες που είδα φέτος ήταν σκηνοθετημένες από γυναίκες», δήλωσε η Portman, μιλώντας στο Variety. «Βλέπεις τα εμπόδια σε κάθε επίπεδο, ειδικά όταν τόσες πολλές δεν αναγνωρίζονται την περίοδο των βραβείων».

«Ανάμεσα στα Sorry Baby, Left-Handed Girl, Hedda και The Testament of Ann Lee… πρόκειται για εξαιρετικές ταινίες φέτος, που πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν και αγαπούν, αλλά δεν λαμβάνουν τις διακρίσεις που τους αξίζουν», συνέχισε.

Η Chloé Zhao, η οποία σκηνοθέτησε το Hamnet, είναι η μοναδική γυναίκα υποψήφια για Καλύτερη Σκηνοθεσία φέτος. Στην κατηγορία περιλαμβάνονται επίσης οι Josh Safdie για το Marty Supreme, Paul Thomas Anderson για το One Battle After Another, Joachim Trier για το Sentimental Value και Ryan Coogler για το Sinners.

Ανάμεσα στις 10 υποψήφιες ταινίες στην κατηγορία Καλύτερη Ταινία, το Hamnet είναι η μοναδική που έχει σκηνοθετηθεί από γυναίκα.

Η Portman μίλησε επιπλέον στο Variety για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η παραγωγή μιας ταινίας.

«Ακόμη και όταν ξεπεράσεις τα εμπόδια της χρηματοδότησης, που είναι πιο δύσκολη, και της συμμετοχής σε φεστιβάλ, που επίσης είναι πιο δύσκολη, κάθε βήμα της διαδρομής είναι πιο απαιτητικό. Και μετά, όταν τελικά η ταινία βγει προς τα έξω, είναι υπέροχο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν λαμβάνει την προσοχή που της αξίζει», ανέφερε, προσθέτοντας: «Έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε».

«Όμως, με χαρά, με πολλή χαρά, δουλεύοντας μαζί», συμπλήρωσε γελώντας, «είναι μια πολύ ξεχωριστή διαδικασία να βρίσκεσαι σε κοινότητα με γυναίκες στα γυρίσματα».

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα