Breaking news: 8 γνωστοί μύθοι για την κυτταρίτιδα καταρρίπτονται

Όλες οι γυναίκες ενδιαφέρονται για την κυτταρίτιδα κι αυτό γιατί οι περισσότερες έχουν διασταυρώσει κάποια στιγμή τα ξίφη τους μαζί της. Ακόμη κι αυτές που δεν είχαν αυτήν τη δυσάρεστη γνωριμία, λατρεύουν να την googlάρουν για να βρουν τρόπους να μην τους χτυπήσει ποτέ την πόρτα. Ποιος άλλωστε θα ήθελε αυτήν την όψη φλούδας πορτοκαλιού στα πόδια, στα χέρια ή οπουδήποτε αλλού;  Ακριβώς, όμως, επειδή όλοι ασχολούνται με το θέμα, έχουν δημιουργηθεί πολλοί ψευδείς μύθοι που έχουν καθιερωθεί ως κοινές αλήθειες.

1.       Η κυτταρίτιδα είναι υπερβολικό λίπος.

Παρά τη γενική πίστη, όχι. Η κυτταρίτιδα έχει να κάνει περισσότερο με τη δομή του δέρματος. Στο σώμα μας υπάρχει ένα προστατευτικό στρώμα λίπους μεταξύ της επιφάνειας και των μυών. Κανονικά, οι μύες και το δέρμα ενώνονται με ιστούς για να κρατήσουν κάτω το λίπος και να δημιουργήσουν απαλή όψη εξωτερικά. Εξαιτίας πολλών παραγόντων, όπως η ηλικία και η αυξομείωση του βάρους, οι ιστοί αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συγκρατήσουν το λίπος και να δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε κυτταρίτιδα.

2.       Εάν είσαι λεπτή, δεν παθαίνεις κυτταρίτιδα.

Όχι, όχι, όχι. Φυσικά και είναι μύθος. Ακριβώς για όλα τα παραπάνω όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτου βάρους μπορούν να αποκτήσουν κυτταρίτιδα.

3.       Χάνω βάρος = Μειώνω κυτταρίτιδα.

Ξανά όχι. Μην τα ξαναλέμε. Το βάρος δεν έχει καμία σχέση. Επομένως, ακόμα κι αν χάσαμε τα επιθυμητά κιλά, η ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα μπορεί να είναι εκεί.

4.       Εάν έχεις κυτταρίτιδα, συμβαίνει επειδή είχε η μαμά σου.

Το ρητό «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα» δεν ισχύει εδώ κορίτσια. Το πόσο επηρεάζει είναι μηδαμινό σε σχέση με άλλους παράγοντες, όπως ορμόνες, στρες, φαγητό, κλπ. Γι’ αυτό αφήστε τη μαμά ήσυχη.

5.       Μία μαγική νεραιδο-κρέμα θα σας απαλλάξει μια για πάντα.

Μακάρι, πραγματικά. Τότε όλες θα ήμασταν ευτυχισμένες και ο εφευρέτης ζάμπλουτος αλλά nop. Κι αυτό για τον πολύ απλό λόγο ότι η αιτία βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος ενώ η κρέμα εφαρμόζεται από πάνω. Υπάρχουν, σύμφωνα με ειδικούς, κάποιες κρέμες που εμφανίζουν σημάδια βελτίωσης αλλά είναι πολύ ακριβές και χρειάζονται πολλούς μήνες για να δείξουν τα παραμικρά αποτελέσματα.

6.       Μόνο οι μεγάλες γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα.

Σοβαρά τώρα. Μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει. Μπορεί κάποιος να έχει κυτταρίτιδα είτε είναι στα 60 είτε στα 20. Απλώς όσο μεγαλώνουμε η κυτταρίτιδα χειροτερεύει εξαιτίας της μείωσης της ελαστικότητας του δέρματος.

7.       Οι άντρες δεν έχουν κυτταρίτιδα.

Βεβαίως και μπορούν να έχουν απλώς είναι πολύ πιο σπάνιο συγκριτικά με τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ιστοί (που λέγαμε πριν) των γυναικών είναι πιο λεπτοί από αυτούς των αντρών και γιατί το οιστρογόνο (η γυναικεία ορμόνη) παράγει λίπος ενώ η ανδρική ορμόνη το καίει.

8.       Είναι σίγουρο ότι θα έχεις κυτταρίτιδα και δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

Υπάρχουν όχι ένας αλλά πολλοί τρόποι. Διατήρηση του βάρους μας, γυμναστική, διατροφή. Ίσως όμως δε μας αρέσουν πολύ. Παραδεχτείτε το και μην κάνετε πως δεν αναγνωρίζετε τις λέξεις.

 

Διαβάστε επίσης:

Family trees: Δείτε ποιοι διάσημοι σταρ έχουν ακόμη πιο διάσημους γονείς

Επιστροφή στο γραφείο: Ανανεώστε το χώρο σας μετά τις διακοπές

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα