Αντώνης Ρέμος: Τι συμβαίνει και ο τραγουδιστής θα ταξιδέψει στο εξωτερικό;

Διαβάσαμε στο Peoplegreece.com, το ρεπορτάζ της Ζένιας Σώρου:

Από τη Mary Katrantzou και τη Σίλια Κριθαριώτη και τον Μηνά μέχρι νέους ανερχόμενους σχεδιαστές,  η ελληνική «τέχνη» της μόδας δίνει ραντεβού στο Gstaad για να συστήσει εκ νέου τον εαυτό της στο διεθνές κοινό –μετά μουσικής Αντώνη Ρέμου!

Mε πρωτοβουλία του Laskaris Foundation που στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα, τα φετινά Χριστούγεννα στο διάσημο ελβετικό προορισμό θα έχουν άρωμα Ελλάδας, με περισσότερους από 80 διάσημους Έλληνες σχεδιαστές αλλά και ταλαντούχους ανερχόμενους δημιουργούς να συμμετέχουν στο The Big Pop Up τετραήμερο event σε δύο μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης, το Gstaad Palace και το Alpina Gstaad Hotel από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, στο fundraising δείπνο στις 28 Δεκεμβρίου, του οποίου τα έσοδα θα διατεθούν εξολοκλήρου στην ίδρυση του Μουσείου Πολιτισμού Του Ενδύματος, κάτι που λείπει μέχρι σήμερα από τη χώρα μας, θα τραγουδήσει αφιλοκερδώς ο Αντώνης Ρέμος.

Το Big δεν σημαίνει μόνο μεγάλο, αλλά σηματοδοτεί πως θα περιλαμβάνει τους B(ig) I(n) G(reece) δημιουργούς μόδας, καθώς προσκλήσεις συμμετοχής στάλθηκαν σε όλους τους γνωστούς και ανερχόμενους σχεδιαστές, ενώ ο καθένας που θέλησε να συμμετέχει μαθαίνοντας στην πορεία για τη διοργάνωση, είχε τη δυνατότητα να το κάνει μέσα από μια άκρως δημοκρατική διαδικασία, όπως τονίζουν οι διοργανωτές.

Η ιδέα βασίστηκε στην εξαιρετική δουλειά που κάνουν οι Έλληνες δημιουργοί στο πεδίο της μόδας, παρά τις δύσκολες εποχές της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Δημιουργούς που αξίζει να γνωρίσει και το διεθνές κοινό, να τους αγαπήσει και να τους αναδείξει. Αρωγός σε αυτή τους την προσπάθεια στάθηκε από την πρώτη στιγμή το ίδρυμα Laskaris, το οποίο ανάμεσα στις διάφορες δράσεις του στηρίζει την ελληνική  επιχειρηματικότητα και τη δημιουργική έκφραση.

Ανάμεσα στους Έλληνες δημιουργούς βρίσκουμε ονόματα με διεθνή αναγνώριση όπως η Mary Katrantzou, η οποία αν και δεν χρειάζεται διαφήμιση στο εξωτερικό αποφάσισε να στηρίξει με την παρουσία της το 4ήμερο φεστιβάλ ελληνικής μόδας, η Sophia Kokosalaki, η Σίλια Κριθαριώτη της οποίας δημιουργίες επιλέγουν πολλές διεθνείς σταρ σεred carpet και φωτογραφήσεις μόδας, ο Μinas, οι Deux Hommes, ο ΧρήστοςΚωσταρέλλος, οι Mi-Ro, οι οίκοι κοσμημάτων Lalaounis και Zolotas, η Έλενα Σύρακα, η Ιλεάνα Μακρή, αλλά και πιο νέοι ανερχόμενοι σχεδιαστές όπως ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Χριστίνα Κοντοβά στο κομμάτι του ρούχου, η Μαρία Μάστορη και ο Γιάννης Σεργάκης στα κοσμήματα και αξεσουάρ, το brand Ancient Greek Sandals, αλλά και οι Στεφανία Φραγκίστα, Σόφη Δελούδη και το brand Mitos που δημιουργούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες κολεξιόν μαγιό και beachwear. Η λίστα των δημιουργών που θα φιλοξενεί το pop up store είναι εξαιρετικά πλούσια και οι δημιουργίες όλων πραγματικά ξεχωριστές είτε πρόκειται για ένδυμα και αξεσουάρ είτε για κοσμήματα.  To event θα φιλοξενηθεί στη σάλα Bridge του  Gstaad Palace και στο κεντρικό lobby του The Alpina Gstaad, 27–30 Δεκεμβρίου. Οι δημιουργίες που θα παρουσιαστούν είτε έχουν φτιαχτεί ειδικά για το event είτε προέρχονται από τις τρέχουσες κολεξιόν. Το βράδυ της 28ης Δεκεμβρίου στο The Alpina Gstaad θα διοργανωθεί φιλανθρωπικό δείπνο με ελληνικό χαρακτήρα, το οποίο θα κορυφωθεί με την εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου που θα τραγουδήσει στο κοινό μεγάλες του επιτυχίες. Τόσο τα έσοδα από τις πωλήσεις ρούχων, αντικειμένων και κοσμημάτων, όσο και αυτά από το φιλανθρωπικό δείπνο θα διατεθούν για την Ίδρυση του Μουσείου Πολιτισμού του Ενδύματος στην Αθήνα, ώστε να αποκτήσει και η χώρα μας ένα σημείο αναφοράς στο χώρο της «τέχνης» της μόδας.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Παρασκευή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.