Αμαλία Μεγαπάνου: Ποια είναι η γυναίκα που ο Βασίλης Ζούλιας συνέκρινε με τη Μαρέβα Μητσοτάκη;
Instagram@elenasdiary_blog

Με αφορμή το σχόλιο του σχεδιαστή μόδας, Βασίλη Ζούλια, με το οποίο συνέκρινε την κομψότητα της Μαρέβας Μητσοτάκη, με αυτήν της Αμαλίας Μεγαπάνου, οι παλαιότεροι ίσως θυμήθηκαν την υπέρκομψη γυναίκα που κάποτε υπήρξε σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Οι νεότεροι ίσως επιχείρησαν να γκουγκλάρουν το όνομά της για να δουν φωτογραφίες της και να καταλάβουν σε τι αναφερόταν ο Βασίλης Ζούλιας. Και πάλι, όμως, χωρίς το ιστορικό περίβλημα που κύκλωνε αυτή την κομψότητα, η σύγκριση θα αδικούσε και τις δύο γυναίκες.

Ποια είναι, λοιπόν, η Μεγαπάνου; Οι περισσότεροι ίσως τη γνωρίζουν ως σημαντική συγγραφέα και ως τη γυναίκα που είχε καταφέρει να μαγέψει Ευρώπη και Αμερική, όχι μόνο με την κομψότητα της εξωτερικής της εμφάνισης, αλλά και με την αρχοντιά των τρόπων της…

Γεννημένη το 1929 η Αμαλία Μεγαπάνου (1929), υπήρξε για περίπου μια δεκαετία σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ήταν ανιψιά του πρώην πρωθυπουργού Παναγιώτη Κανελλόπουλου και εκείνα τα χρόνια πολλοί έσπευδαν με φαρμακερή γλώσσα να σχολιάσουν ότι η φινέτσα και η αριστοκρατική της καταγωγή, σε συνδυασμό με την εξαιρετική μόρφωση και την καλλιέργειά της, ήταν ο ιδανικός τρόπος για να δει με καλό μάτι ο λαός, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο μόνος τρόπος για να κυνηγήσει αυτός ο κάπως τραχύς πολιτικός την πρωθυπουργία.

Παντρεύτηκαν το 1951 και για περίπου μία 5ετία η Μεγαπάνου έκανε τους Αμερικανούς να μιλούν για την ελληνίδα «Τζάκι Κένεντι», μια γυναίκα που είχε χαρακτήρα και παιδεία μαζί και που παρά τη δύσκολη συμβίωση της με τον Καραμανλή, τον ακολούθησε ακόμη και στην εξορία του στο Παρίσι τη δεκαετία του ΄60.

Διαβάστε περισσότερα στο PeopleGreece

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα