Άλκης Κούρκουλος: Τι δήλωσε για τον πατέρα του;

Με αφορμή τη θεατρική μεταφορά του γνωστού μυθιστορήματος του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Μυστικοί Αρραβώνες», στην οποία πρωταγωνιστεί, ο Άλκης Κούρκουλος δίνει μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εφημερίδα Real Life και την Κάλλια Αναγνωστάκη και μιλά για την παρουσία του για δεύτερη χρονιά στο Εθνικό Θέατρο με δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, αλλά και όσους τον κατηγορούν.

«Καταρχήν, το τι αισθάνομαι εγώ για το Εθνικό, δεν έχει καμιά σχέση με τον πατέρα μου. Δεν μου ανήκει καμιά σκηνή επειδή εκείνος ήταν ηθοποιός ή διευθυντής του για πάνω από μια δεκαετία. Δεν μου κληροδότησε εργοστάσιο.

Η τέχνη του θεάτρου απαιτεί παρουσία στη σκηνή και δουλειά που δεν τελειώνει ποτέ. Πριν από την πρόταση του Χατζάκη, είχα να παίξω στο Εθνική 13 χρόνια. Όσο το διηύθυνε ο πατέρας μου απέφευγα να παίξω.

Στην αρχή έλεγα ηλιθιωδώς ‘’όχι’’ στους σκηνοθέτες που με πλησίαζαν, λες και θα μου κάνανε χάρη, λες και δεν είχα δουλειά στο ελεύθερο θέατρο. Ώσπου μια στιγμή, τα έβαλα με τον εαυτό μου. ‘’Τι είναι αυτό το ταμπού με τον πατέρα μου’’, αναρωτήθηκα. ‘’Κι άμα εκείνος κάτσει μια ζωή στο Εθνικό, εγώ δεν θα μπορέσω ποτέ να βρεθώ εκεί;».

Έτσι έπαιξα στο ‘’Καρναβάλι του έρωτα με τον σπουδαίο σκηνοθέτη Ν. Μαστοράκη και στο ‘’Μιζερέρε’’ του Κ. Τσιάνου, γιατί ήθελα να δοκιμαστώ στο είδος του μιούζικαλ, σε πράγματα που δεν μπορούσα να κάνω εκτός Εθνικού».

Πηγή: Peoplegreece

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα