Αφροδίτη Αντωνάκη: Σε τι διαφέρει η νεαρή ηθοποιός από τη Lara Croft;

Η Αφροδίτη Αντωνάκη, την οποία γνωρίσαμε μέσα απότη διαδικτυακή σειρά του netwix τη μάνα μου τη λένε Γιάννη και το καθημερινό σίριαλ Κλεμμένα Όνειρα του mega, μας βοηθάει να αποχαιρετήσουμε σιγά σιγά το καλοκαίρι με ένα preview από τις φθινοπωρινές τάσεις

afroditi antonaki,tefhos septemvriou, instyle

Από το θέατρο στην τηλεόραση και από το Internet στη μεταγλώττιση, η Αφροδίτη Αντωνάκη όχι μόνο δεν δυσανασχετεί με τις γρήγορες εναλλαγές στη ζωή της αλλά τις αποζητά κιόλας, αφού έτσι βρίσκει τρόπο να ακονίσει τα εκφραστικά της μέσα.
Σπούδασε θεατρολογία, ενώ από τότε που θυμάται τον εαυτό της ήθελε να γίνει ηθοποιός. «Είχα, έτσι κι αλλιώς, σκοπό να γίνω ηθοποιός. Aπλώς, αφού θα έδινα Πανελλήνιες, προτίμησα να περάσω σε μια σχολή που μ’ ενδιέφερε, ώστε να εντρυφήσω και στο θεωρητικό κομμάτι. Έβλεπα πολλές παραστάσεις, αλλά αυτή που έχει μείνει χαραγμένη στη μνήμη μου ήταν το Λεωφορείον ο Πόθος του Τενεσί Ουίλιαμς, όπου πρωταγωνιστούσε η Κάτια Δανδουλάκη».

afroditi antonaki,tefhos septemvriou, instyleΩς άνθρωπος που βαριέται εύκολα, την ιντριγκάρει και το web και η τηλεόραση, γιατί κινούνται και τα δύο σε γρήγορους ρυθμούς, ενώ λατρεύει τη μεταγλώττιση. «Κάνω τη φωνή της Barbie σε όλα τα διαφημιστικά της και στις ταινίες της πάντα έχω ρόλους, ενώ έχω κάνει και τη φωνή της Τίνκερμπελ. Μου αρέσει να παίζω με τη φωνή μου. Είναι κάτι που έκανα από μικρή, και με το κουκλοθέατρο αλλά ακόμα και με τα μαθήματά μου, δηλαδή όταν διάβαζα, άλλαζα φωνές».

Είναι περήφανη που από το καλοκαίρι είναι μέλος μιας μεγάλης παραγωγής, της παράστασης Οιδίπους Τύραννος. «Είναι μια συνεργασία μεταξύ του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και του θεάτρου Βαχτάνγκοφ της Ρωσίας, στην οποία συμμετέχουν Ρώσοι και Έλληνες ηθοποιοί. Θα ανέβει στο Ηρώδειο στις 22 Σεπτεμβρίου και το Νοέμβριο στη Ρωσία. Εγώ κάνω την κόρη του Οιδίποδα κι έχω βουβό ρόλο. Είναι τρομερά ενδιαφέρον, γιατί πρέπει να εκφραστώ μόνο με το σώμα μου».

Φωτογραφίες: Αποστόλης Κουκουσάς
Επιμέλεια: Βίνα Νεοφωτίστου
Nύχια: Golden Life Spa Λ. Πεντελης 77-79, Χαλάνδρι 210-6892061

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο τεύχος Σεπτεμβρίου.