Robert De Niro: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον ομοφυλόφιλο πατέρα του

Λίγες ημέρες πριν από την Ημέρα του Πατέρα η οποία φέτος γιορτάζεται στις 15 Ιουνίου, ο Robert De Niro δείχνει το ευαίσθητο πρόσωπό του και μιλάει για τον πατέρα του και την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει ο ίδιος με θέμα τον Robert De Niro τον πρεσβύτερο, ο οποίος ήταν ένας ταλαντούχος ομοφυλόφιλος καλλιτέχνης. 

Σε μία σπάνια συνέντευξη που παραχώρησε ο κορυφαίος ηθοποιός σε μεγάλο περιοδικό εξέφρασε την ανάγκη του να μιλήσει ανοιχτά σε όλον τον κόσμο για την ομοφυλοφιλία του πατέρα του, «Ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω. Αισθάνθηκα υποχρεωμένος. Ήταν καθήκον μου να κάνω ένα ντοκιμαντέρ για εκείνον με θέμα την ζωή του και όλες τις πτυχές της». Αν και οι γονείς του χώρισαν όταν εκείνος ήταν μόλις τριών ετών ο De Niro εξηγεί τη σχέση που είχε με τον μπαμπά του, «Δεν ήταν ο τύπος του πατέρα που έπαιξε μπέιζμπολ με το γιο του, όπως μπορείτε να συμπεράνετε και εσείς . Αλλά είχαμε μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο».

Όταν ρωτήθηκε για την σεξουαλικότητα του πατέρα του και για το αν πιστεύει πως εκείνος αισθάνθηκε εσωτερική σύγκρουση για το αν είναι πράγματι ομοφυλόφιλος, ο 70χρονος δήλωσε, «Ναι, κατά πάσα πιθανότητα ήρθε σε εσωτερική σύγκρουση διότι άνηκε σε εκείνη την γενιά που τα πράγματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα ενώ έμενε και σε μία μικρή πόλη βόρεια της πολιτείας. Δεν γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες. Μακάρι να είχαμε μιλήσει γι ‘αυτό πολύ περισσότερο. Η μητέρα μου δεν μιλούσε για αυτά τα πράγματα σε γενικές γραμμές. Για το λόγο αυτό τα δικά μου παιδιά, θα ήθελα να συνειδητοποιήσουν ότι μερικές φορές πρέπει να κάνουμε τα πράγματα τώρα αντί για αργότερα, γιατί αργότερα μπορεί να είναι πολύ αργά».

Όσο για το αν τελικά η σεξουαλικότητα του πατέρα του επηρέασε τον ίδιο στην επιλογή των ρόλων του; Ο ίδιος είπε, «Όχι, απλά δεν μου προσφέρθηκε ποτέ ένας gay ρόλος.  Αν μου είχε προταθεί από ένα καλό σκηνοθέτη, θα ήταν κάτι το οποίο θα σκεφτόμουν σοβαρά».

Αν και ο πατέρας του Robert De Niro πέθανε πριν από περίπου 20 χρόνια, ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός θέλει να κρατήσει για πάντα την μνήμη του ζωντανή με το ντοκιμαντέρ που φέρει τον τίτλο «Θυμόμαστε τον καλλιτέχνη: Robert De Niro Sr» το οποίο θα προβληθεί στις 9 Ιουνίου από το καλωδιακό κανάλι Η.Β.Ο. 

Διαβάστε ακόμη: 

Σάκης Ρουβάς: Ο πρώτος Έλληνας καλλιτέχνης που βραβεύεται στα World Music Awards

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα