Το τεράστιο λάθος που κάνουν οι γυναίκες όταν αγοράζουν foundation
Getty Images

Το foundation είναι θαυματουργό: καλύπτει τις ατέλειες στην επιδερμίδα, κάνοντάς τη να φαίνεται αψεγάδιαστη και  για αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα προϊόντα μακιγιάζ όλων των γυναικών. Θέλετε μικρή κάλυψη; Ματ αποτέλεσμα; Ό,τι και να θελήσετε θα το βρείτε, αφού πλέον στην αγορά κυκλοφορούν άπειρα foundations, κατάλληλα για κάθε τύπο και τόνο δέρματος.

Μπορεί ο τύπος της επιδερμίδας σας (λιπαρός, ξηρός, μεικτός) να είναι κάτι που αναγνωρίζετε σχετικά εύκολα, το ίδιο δεν ισχύει όμως με τον τόνο και την απόχρωση. Η πλειοψηφία των γυναικών αγοράζει foundation που δεν ταιριάζει απόλυτα στο δέρμα τους και αυτό συμβαίνει για έναν πολύ συγκριμένο λόγο. Βλέπετε, η «φήμη» θέλει να δοκιμάζετε και να τεστάρετε το foundation που σκέφτεστε να αγοράσετε στον λαιμό ή –ακόμα χειρότερα- στο εσωτερικό των καρπών σας, κάτι που είναι πέρα για πέρα λάθος.

Getty Images
Getty Images

Το σωστό σημείο, αυτό που επιλέγουν και οι επαγγελματίες makeup artists πριν ξεκινήσουν ένα μακιγιάζ, είναι τα ζυγωματικά. Ο λόγος είναι απλός: το εν λόγω σημείο είναι αυτό που έχει τον λιγότερο αποχρωματισμό, σε αντίθεση με το πηγούνι και το μέτωπο που είναι συνήθως ελαφρώς πιο σκούρα και τα μάγουλα και την μύτη που είναι πιο ανοιχτόχρωμα. Αν λοιπόν τσεκάρετε την απόχρωση του foundation σας εκεί, θα είναι πολύ δύσκολο να κάνετε ξανά λάθος επιλογή.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα