To Bang or not to Bang? Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν κόψετε αφέλειες
Getty Images

Οι αφέλειες είναι υπέροχες. Είναι stylish, είναι κομψές και σέξι και δίνουν έξτρα πόντους ιδιαιτερότητας στην εμφάνισή σας στη στιγμή. Είναι όμως και «δύσκολες» και μπορούν να σας κάνουν να κυκλοφορείτε με 18.000 τσιμπιδάκια σαν τα κορίτσια της ρυθμικής μέχρι να ξαναμακρύνουν αν δεν σας ταιριάζουν. Ακριβώς για αυτό, πριν πάρετε την απόφαση να κάνετε και εσείς αφέλειες, σκεφτείτε καλά τα παρακάτω – πιστέψτε μας, θα γλυτώσετε το δράμα.

Την ποιότητα των μαλλιών σας

Getty Images
Getty Images

Αν κοπούν σωστά, οι αφέλειες μπορεί να κολακέψουν τα πολύ λεπτά ή αραιά μαλλιά. Μάλιστα, οι αφέλειες που γυρίζουν στο πλάι δίνουν την εντύπωση πιο πυκνών μαλλιών. Οι μακριές αφέλειες όμως κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Συνεπώς πρέπει να λάβετε υπόψιν σας την ποιότητα της τρίχας που έχετε.

Την υφή των μαλλιών σας

Getty Images
Getty Images

Ενώ είναι τέλειες για τα ολόισια μαλλιά και τα ελαφρώς σπαστά, οι αφέλειες μπορεί να αποδειχθούν τεράστιο λάθος για τα σγουρά μαλλιά συνεπώς συζητήστε με τον κομμωτή σας τις επιλογές σας σύμφωνα με την υφή των δικών σας μαλλιών.

Την υγεία των μαλλιών σας

Getty Images
Getty Images

Οι αφέλειες δεν είναι ότι καλύτερο για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά που σπάνε. Επίσης, δεν είναι ότι καλύτερο και για τα υπερβολικά λιπαρά μαλλιά. Μιλήστε με τον κομμωτή σας σχετικά με την κατάσταση στην οποία είναι τα μαλλιά σας και εκείνος θα σας πει κατά πόσο οι αφέλειες είναι το σωστό κούρεμα για εσάς.

Το σχήμα του προσώπου σας

Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Οβάλ: Είναι το πιο εύκολο σχήμα προσώπου καθώς του ταιριάζουν σχεδόν όλα τα κουρέματα και οι αφέλειες. Προσέξτε ωστόσο να λάβετε υπόψιν σας και τους παράγοντες που προαναφέραμε πριν το κούρεμα. Το οβάλ πρόσωπο από μόνο του δεν κάνει τις αφέλειες ιδανικές για εσάς.

Στρογγυλό: Οι τέλειες αφέλειες για τα στρογγυλά πρόσωπα είναι οι μακριές και φιλαριστές καθώς σμιλεύουν την όψη. Ρωτήστε τον κομμωτή σας αν η ποιότητα των μαλλιών σας μπορεί να τις υποστηρίξει και θα ενθουσιαστείτε με το τι μπορούν να κάνουν για το look σας.

Μακρύ: Οι μακριές και ανάλαφρες αφέλειες είναι ιδανικές αν έχετε μακρύ πρόσωπο αφού θα απαλύνουν τις γραμμές του και θα το κάνουν να δείχνει λιγότερο μακρύ.

Τετράγωνο: Χρειάζεστε μακριές αφέλειες με κλίση προς το πλάι ώστε να απαλύνουν τις έντονες γωνίες του προσώπου σας και να το γλυκάνουν λίγο περισσότερο. Σε καμία περίπτωση μη σκεφτείτε τις πολύ κοντές.

Καρδιά: Και σε εσάς ταιριάζουν σχεδόν όλες οι αφέλειες και όλα κρίνονται από το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αν θέλετε να τονίστε τις γωνίες σας διαλέξτε κοντές αφέλειες, αν θέλετε να τις απαλύνετε οι μακριές και φιλαριστές είναι ιδανικές.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα