Περιποίηση

Θέλετε πιο πυκνά φρύδια; Ορίστε τι να (μην) κάνετε

Μήπως σαμποτάρετε μόνες σας την ανάπτυξη των φρυδιών σας;          

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

Αν ήσασταν έφηβες ή μεγαλύτερες κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990  και των 00s, τότε σίγουρα περάσατε και εσείς τη φάση με τα φρύδια. Ξέρετε σε τι αναφερόμαστε, στη φάση τα υπερβολικά βγαλμένα φρύδια, που έπειτα από ένα session με το τσιμπιδάκι, θύμιζαν περισσότερο δύο σχεδιασμένες γραμμές πάνω από τα μάτια και λιγότερο φρύδια. Δεν σας κατηγορούμε, ήταν in και πραγματικά όσες το έκαναν, πίστευαν ότι τους πήγαινε. Thank god, πριν από μερικά χρόνια τα φρύδια α λα Brooke Shields στη δεκαετία του 80 επέστρεψαν και όλες έκλεισαν τα τσιμπιδάκια στο συρτάρι.

Φυσικά και οι τάσεις πάνε και έρχονται, αλλά εμείς εδώ τουλάχιστον πιστεύουμε πως τα γεμάτα φρύδια είναι διαχρονικά και δεν έχουν να κάνουν με τάσεις. Τώρα φυσικά  το ζήτημα είναι μόνο ένα: πώς θα τα κάνουμε να φυτρώσουν ξανά;

Για αρχή, να βγάλουμε κάτι από τη μέση: τα φρύδια σας μπορεί να μην ξαναβγούν ΠΟΤΕ ξανά με τον ίδιο τρόπο. Οι τριχούλες μπορεί να βγαίνουν προς κάθε κατεύθυνση ή και να μην βγαίνουν καθόλου, δημιουργώντας αντιαισθητικά κενά. Το ξέρουμε πως είναι σκληρό, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Φυσικά το συνεχές βγάλσιμο των φρυδιών μας τα προηγούμενα χρόνια δεν είναι ο μόνος λόγος που ίσως δεν φυτρώνουν. Υπάρχει κάτι που κάνουμε όλες καθημερινά (ελπίζουμε δηλαδή να το κάνετε και εσείς) και σαμποτάρουμε τα φρύδια μας χωρίς να το ξέρουμε. Ποιο είναι αυτό; Η ρουτίνα ομορφιάς μας, aka οι οροί, οι κρέμες τα αντηλιακά και τα foundations, μπορούν να φράξουν τους θύλακες των τριχών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτυχθούν.

Με λίγα λόγια, αν θέλετε να έχετε τέλεια, πυκνά φρύδια, κρατήστε μακριά τους τα προϊόντα ομορφιάς σας και αντ’ αυτών απλώστε τους κάθε βράδυ λίγο καστορέλαιο, που βοηθάει στην ανάπτυξη τους.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή