Μακιγιάζ

Τελικά «λήγουν» τα κραγιόν ή όχι;

Έτσι θα ξέρετε ποια να πετάξετε και ποια να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε.

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

lipstick, fouxia, lips, Τελικά «λήγουν» τα κραγιόν ή όχι;

Η εμμονή μας με τα κραγιόν έχει το εξής κακό: αγοράζοντας συνέχεια νέα, με διαφορετικά χρώματα και υφές, καταλήγουμε να μην φοράμε το κάθε ένα από αυτά συχνά. Η συλλογή γίνεται ολοένα και πιο πλούσια, τα κραγιόν «μεγαλώνουν» σε ηλικία, αλλά σπάνια καταλήγουμε να τελειώνουμε κάποιο. Εδώ λοιπόν προκύπτει το εξής ερώτημα: για πόσα χρόνια μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε;

Η «επίσημη» απάντηση είναι πως όλα τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία αναγράφεται πάνω στη συσκευασία. Το γράμμα M (month) και ο αριθμός δίπλα τους αποκαλύπτει η διάρκεια ζωής του κάθε προϊόντος σε μήνες. Έτσι, για παράδειγμα, αν στο βαζάκι ενός προϊόντος δείτε να αναγράφεται 24M, αυτό σημαίνει πως έχετε 2 χρόνια για να το χρησιμοποιήσετε από τη στιγμή που το ανοίξατε.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει πως αν χρησιμοποιήσετε κάτι που έχει μόλις λήξει θα πάθετε κάτι «κακό», απλώς πλέον ίσως δεν θα λειτουργεί σωστά (στα αντηλιακά για παράδειγμα, μειώνεται ο δείκτης προστασίας). Όσον αφορά στα κραγιόν βέβαια, αυτό δεν ισχύει, οπότε μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε μέχρι να παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στη μυρωδιά, την υφή ή την όψη τους, σε σχέση με την κατάσταση που ήταν όταν τα πρωτοαγοράσατε.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Χρύσα Δαρσακλή