Τα tips πακεταρίσματος που πρέπει να γνωρίζετε πριν φτιάξετε βαλίτσα
Insatgram @negin_mirsalehi

Όσο περισσότερο πλησιάζουν οι διακοπές του Πάσχα τόσο περισσότερο ανυπομονούμε για την στιγμή που θα φτιάξουμε τη βαλίτσα μας. Είτε έχετε κανονίσει μία ανοιξιάτικη εξόρμηση σε κάποιον κοντινό είτε σε κάποιον πιο μακρινό προορισμό, θα πρέπει να φτιάξετε τη βαλίτσα σας με ιδιαίτερη προσοχή. Και σε καμία περίπτωση να μην πάρετε μαζί σας ολόκληρη τη ντουλάπα.

Για να σας διευκολύνουμε συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε για να οργανώσετε τη βαλίτσα σας με τον καλύτερο τρόπο.

Διπλώστε σωστά τα ρούχα σας

Και λέγοντας «σωστά» δεν εννοούμε σε καμία περίπτωση να τα διπλώσετε όπως συνήθως, καθώς θα πιάσουν περισσότερο χώρο. Τις Μπλούζες, τα πουκάμισα, τα παντελόνια ακόμα και τα φορέματα διπλώστε τα στα δύο και στη συνέχεια τυλίξτε τα για να γίνουν rolls. Έτσι θα χωρέσουν πολλά περισσότερα ρούχα από όσα νομίζετε.  Plus: Δεν θα τσαλακωθούν.

Επιλέξτε προσεκτικά τα υφάσματα των ρούχων σας

Ακόμα και αν έχετε αδυναμία στα πουκάμισα ή στις ιδιαίτερες μπλούζες, αν αυτά τσαλακώνονται πολύ εύκολα καλύτερα να τα αφήσετε σπίτι σας. Προτιμήστε τα κομμάτια που έχετε στη συλλογή σας και δεν τσαλακώνονται πολύ εύκολα. Εκτός αν θέλετε να περάσετε τις διακοπές σας με ένα σίδερο στο χέρι.

Βάλτε προτεραιότητες

Κάθε φορά που φεύγουμε για ολιγοήμερες διακοπές, φροντίζουμε να παίρνουμε συγκεκριμένα ρούχα μαζί μας. Για να γίνει η ζωή σας ακόμα πιο εύκολη, σκεφτείτε ποιο είναι το πρώτο σύνολο που θέλετε να φορέσετε μόλις φτάσετε στον προορισμό σας και αποθηκεύστε το πάνω πάνω. Έτσι δεν θα χάσετε χρόνο ψάχνοντας και ανακατεύοντας τη βαλίτσα σας.

Αποθηκεύστε τα πιο βαριά κομμάτια στη βάση της βαλίτσας

Παπούτσια, μεγάλες τσάντες, ακόμα και βιβλία. Αυτά τα κομμάτια θα πρέπει να μπουν στη βάση της βαλίτσας σας και από επάνω α τοποθετήσετε τα ρούχα και τα υπόλοιπα πράγματα που θέλετε να πάρετε μαζί σας.

Προστατεύστε τα ρούχα σας

Μπορεί να πάρετε μαζί σας ένα ιδιαίτερο φόρεμα με κεντήματα ή παγέτες. Ακόμα και ένα ευαίσθητο πουκάμισο ή παντελόνι. Όποιο και αν είναι αυτό το κομμάτι που θέλετε να φορέσετε στις διακοπές σας οφείλετε να το προστατεύσετε. Αποθηκεύστε το σε πλαστικές σακούλες –σαν αυτές από τα καθαριστήρια- και δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα. Plus: Μόλις φτάσετε στον προορισμό σας αφαιρέστε το αμέσως από τη βαλίτσα και κρεμάστε το στη ντουλάπα.

Αποθηκεύστε σωστά τα παπούτσια σας

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται και για τον τρόπο που θα αποθηκεύσετε τα παπούτσια σας. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να πάθουν κάτι ούτε τα παπούτσια μας, αλλά ούτε και τα ρούχα μας. Έτσι, η πιο χρήσιμη λύση που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να αποθηκεύσετε τα παπούτσι σας σε υφασμάτινες τσάντες.

Μη ξεχάσετε τις σακούλες για τα άπλυτα

Στο ταξίδι σας μπορεί να φορέσετε όλα τα ρούχα που έχετε πάρει μαζί σας, μπορεί όμως να μην τα φορέσετε όλα. Η λύση είναι να έχετε πάρει μαζί σας σακούλες για τα άπλυτα ρούχα, ώστε στην επιστροφή να μην μπερδευτούν με τα υπόλοιπα.

Που θα τοποθετήσετε τα σουβενίρ;

Η αλήθεια είναι πως οι γυναίκες φροντίζουμε να αγοράζουμε έστω και κάτι μικρό από κάθε μας ταξίδι. Εάν σκοπεύετε λοιπόν να κάνετε κάποιες μικρές αγορές για εσάς και για τους αγαπημένους σας θα πρέπει να έχετε προνοήσει για τον χώρο στη βαλίτσα σας. Μία καλή συμβουλή είναι να έχετε πάρει μαζί σας μία υφασμάτινη τσάντα, μέσα στην οποία θα τοποθετήσετε όλα τα δώρα ή σουβενίρ σας. Extra tip: Εάν αυτά είναι εύθραυστα, τοποθετήστε τα ανάμεσα στα ρούχα σας για να αποφύγετε το σπάσιμο από τους κραδασμούς του ταξιδιού.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα