Τα styling tips που θα σας κάνουν να μοιάζετε με fashionista

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι τα μυστικά του στιλ των πιο κομψών γυναικών; Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, δεν υπάρχει ορισμός για το τι είναι στιλ και τι όχι. Σχετίζεται με την προσωπικότητα της κάθε γυναίκας, με την αισθητική της και σαφώς με το τι την κάνει να νιώθει όμορφη κάθε στιγμή της ημέρας. Το στιλ συνεπώς είναι κάτι εντελώς προσωπικό και υποκειμενικό.

Ωστόσο, αν παρατηρήσουμε κάποιες γυναίκες που έχουν ξεχωρίσει για το στιλ και την φινέτσα τους, θα παρατηρήσουμε πως ακολουθούν κάποιους κοινούς “κανόνες”, οι οποίοι εν τέλει είναι και η συνταγή της επιτυχίας.

Η Anine Bing είναι σχεδιάστρια και μία από τις πιο κομψές γυναίκες της Σκανδιναβίας, η οποία έχει ξεχωρίσει με την ανεπιτήδευτη κομψότητα που αποπνέουν τα looks της όσο απλά και αν είναι. Ποια είναι όμως τα tips που ακολουθεί η fashionista;

Ανακαλύψτε τι ταιριάζει περισσότερο σε εσάς 

Μπορεί το Instagram, οι fashion bloggers και το εντυπωσιακό τους στιλ να μας εμπνέουν και να παίρνουμε ιδέες για τα δικά μας looks, αλλά το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να μας παρασύρει. Κάθε γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας, διαθέτει ένα ξεχωριστό στιλ, το οποίο την κάνει να ξεχωρίζει. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως ο τρόπος που επιλέγετε να ντυθείτε, σχετίζεται άμεσα με την προσωπικότητα σας. Έτσι, πριν προσπαθήσετε να αντιγράψετε ένα look που είδατε στο Instagram θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν ταιριάζει στο δικό σας στιλ και προσωπικότητα.

Instargam @aninebing
Instargam @aninebing

 

Οργανώστε τη γκαρνταρόμπα σας

Μπορεί η οργάνωση της ντουλάπας σας να σας φαίνεται μία βαρετή διαδικασία, ωστόσο είναι πολύ πιο χρήσιμη από όσο φαντάζεστε. Αν οργανώνετε συχνά τη γκαρνταρόμπα σας θα ξέρετε ποια είναι ακριβώς τα κομμάτια της συλλογής σας, αλλά και ποια σας λείπουν. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως την επόμενη φορά που θα βγείτε για ψώνια θα ξέρετε τι ακριβώς χρειάζεται να αγοράσετε και δεν θα πάρετε ξανά και ξανά κομμάτια που έχετε ήδη. Άρα… περισσότερα νέα ρούχα!

Instargam @aninebing
Instargam @aninebing

Δημιουργήστε μία capsule γκαρνταρόμπα με τα αγαπημένα σας κομμάτια

Διαχρονικότητα. Κομψότητα. Άνεση. Τρεις λέξεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε σας look, αν θέλετε να ξεχωρίσετε με το στιλ σας. Εννοείται πως αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως πως θα πρέπει να έχετε μία γκαρνταρόμπα γεμάτη με ρούχα και αξεσουάρ.  Αντιθέτως, κάθε γυναίκα θα πρέπει να ανακαλύψει ποια είναι τα κομμάτια που ταιριάζουν περισσότερο στο δικό της στιλ και να δημιουργήσει μία μεγάλη συλλογή από αυτά. Denim παντελόνια, πουλόβερ και t-shirts, μαύρα φορέματα και φούστες, κοσμήματα ή πολύ ιδιαίτερα αξεσουάρ. Μόνο εσείς γνωρίζετε ποια είναι τα αγαπημένα σας fashion items, με τα οποία νιώθετε όμορφες και είναι η δική σας “στολή”.

Instargam @aninebing
Instargam @aninebing

 

Τελειοποιήστε το καθημερινό make up look σας

Ό,τι ισχύει για τα ρούχα και το στιλ μας, μπορούμε να πούμε πως τα ίδια ισχύουν και για το μακιγιάζ μας. Κάθε γυναίκα ξεχωριστά πρέπει να βρει το μακιγιάζ εκείνο που της ταιριάζει περισσότερο και μπορεί να γίνει το σήμα κατατεθέν της. Μπορεί να σας αρέσει το κόκκινο κραγιόν ή το eyeliner. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τα προϊόντα που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σας και να εξασκηθείτε ώστε το καθημερινό σας make up να γίνεται σε λίγα μόλις λεπτά.

Instargam @aninebing
Instargam @aninebing

 

Μην ακολουθείτε πιστά τα fashion trends

Οι τάσεις της μόδας μπορεί να μας ενθουσιάζουν, καθώς οι σχεδιαστές φροντίζουν κάθε σεζόν να μας κάνουν στιλιστικές προτάσεις όλο και πιο εντυπωσιακές, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Όσο και αν μας αρέσουν τα trends, κάτι που είναι απολύτως λογικό, δεν θα πρέπει να γινόμαστε “θύματα” της μόδας και να υιοθετούμε κάθε νέα τάση. Αντιθέτως, μία γυναίκα που διαθέτει ένα προσωπικό, αυθεντικό στιλ θα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις της μόδας, αλλά να υιοθετεί μόνο όσες ταιριάζουν στο δικό της στιλ και προσωπικότητα. Τότε το αποτέλεσμα θα είναι αρμονικό και είναι σίγουρο πως θα ξεχωρίσετε.

Instargam @aninebing
Instargam @aninebing

Ακολουθείστε το Instyle στο Instagram

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα