Περιποίηση

Say whaaat? Πλέον 1 στις 4 γυναίκες δεν κάνει αποτρίχωση στις μασχάλες;

Κι όμως, πολλές γυναίκες έχουν πει «αντίο» στα ξυραφάκια τους.

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

hellogigglesΜπορεί σε κάποιες από εσάς να φαίνεται τρελό, αλλά πλέον 1 στις 4 γυναίκες επιλέγει να μην κάνει αποτρίχωση στις μασχάλες της. Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν θα έπρεπε να σας ξαφνιάζει, αφού τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές celebrities, συμπεριλαμβανομένων των Miley Cyrus, Paris Jackson και Jemima Kirke, να κάνουν δημόσιες εμφανίσεις χωρίς να έχουν ξυρίσει τις τρίχες στις μασχάλες τους.

armpit-hair-trend-women-equality-11__605Στο instagram μάλιστα έχει δημιουργηθεί ένα «κίνημα», που προτρέπει και υποστηρίζει τις γυναίκες που έχουν επιλέξει να μην αφαιρούν τη φυσική τριχοφυΐα του σώματός τους, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πολύ εντυπωσιακών φωτογραφιών. Το ότι οι γυναίκες αυτές έχουν τρίχες στις μασχάλες δεν τις κάνει λιγότερο σέξι, θηλυκές ή όμορφες, κυρίως επειδή οι ίδιες νιώθουν καλά με την απόφασή τους αυτή. Εφόσον κάποια μπορεί να μην θέλει να μπει στη διαδικασία να κάνει το σώμα της να δείχνει άτριχο, γιατί να μην έχει αυτή τη δυνατότητα, χωρίς να «κινδυνεύει» να θεωρηθεί απεριποίητη ή ακόμα και βρώμικη; Οι άντρες το κάνουν, γιατί όχι και οι γυναίκες που το επιλέγουν;

Όλη αυτή η τάση είχε ως αποτέλεσμα μία έρευνα από τη Mintel agency στην Αμερική, η οποία έδειξε πως, ενώ στο παρελθόν οι γυναίκες που ξύριζαν τις μασχάλες τους αποτελούσαν το 95% , πλέον το ποσοστό έχει πέσει στο 77%.

Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή