Μαλλιά

Reverse Hair Washing: Η λύση για εσάς που έχετε πολύ λεπτά μαλλιά και θέλετε όγκο

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

Getty Images

Getty Images

Έχετε λεπτά μαλλιά που φαίνονται λιπαρά ακόμα και λίγες ώρες αφότου έχετε λουστεί; Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε conditioner γιατί πιστεύετε πως τα «βαραίνει»; Αν απαντήσατε ναι σε όλα –ή έστω στα περισσότερα από – τα παραπάνω, τότε συνεχίστε να διαβάζετε γιατί ανακαλύψαμε κάτι που σας ενδιαφέρει.

Τα αποτελέσματα μίας έρευνας της Unilever έδειξαν πως το μόνο που έχετε να κάνετε για να έχετε πιο πλούσια, λαμπερά μαλλιά, γεμάτα όγκο και κίνηση είναι να αντιστρέψετε την σειρά με την οποία χρησιμοποιείτε τα προϊόντα στο μπάνιο. Λογικά αυτό που κάνετε και εσείς -όπως όλοι- είναι να λούζεστε και στη συνέχεια να απλώνετε στα μαλλιά σας το conditioner. Κάποιες από εσάς μάλιστα παραλείπετε εντελώς αυτό το βήμα, στην προσπάθειά σας τα μαλλιά να έχουν περισσότερο όγκο – fyi μέγα λάθος, αφού το conditioner είναι σημαντικό γιατί θα «κλειδώσει» τα λέπια της τρίχας, ενώ θα της δώσει πίσω την χαμένη της υγρασία.

shampoo, shower, gif, Reverse Hair WashingΤι πρέπει να κάνετε λοιπόν; Δοκιμάστε να εφαρμόσετε πρώτα το conditioner και ύστερα να λουστείτε. Μην σας τρομάζει – αυτή η μικρή αλλαγή θα αφήσει τα μαλλιά σας ενυδατωμένα, απαλά και λαμπερά, χωρίς όμως να τα βαρύνει ή να τα κάνει να λαδώσουν πιο γρήγορα από το φυσιολογικό.

Σε αυτό το σημείο πάντως να τονίσουμε πως η μέθοδος του Reverse Hair Washing θα λειτουργήσει μόνο σε εσάς που έχετε πολύ λεπτά μαλλιά και όχι στις κοπέλες με χοντρή τρίχα, αφού εκείνες είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν φριζάρισμα και ξηρές άκρες.

Δοκιμάστε το και αποκλείεται να μην δείτε διαφορά.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή