Πώς θα κάνεις κι εσύ Digital Detox με 4 απλά βήματα

unsplash

Πόσο εύκολο είναι να αποτοξινωθείς από το social networking; Unplug, reset και focus στον πραγματικό κόσμο. Κι όμως δεν είναι τόσο απλό, μιας κι η μαγεία των social networking μοιάζει συχνά σαρωτική και δεν είναι λίγες οι φορές που καθορίζει την καθημερινότητά σου. Ένα digital detox, λοιπόν, που και που είναι απαραίτητο και λυτρωτικό και μπορείς να το καταφέρεις ακολουθώντας 4 “χρυσά” tips:

1. Αφιέρωσε ποιοτικό χρόνο σε οικογένεια και φίλους

Όσο κι αν τα social media σου επιτρέπουν από τον καναπέ του σπιτιού σου με ένα μόνο “κλικ” να πληροφορηθείς ανά πάσα στιγμή για τα τελευταία νέα φίλων, γνωστών, celebrities, στην πραγματικότητα σε αποξενώνουν από τους δικούς σου ανθρώπους. Βγες περισσότερο με τους φίλους σου, πέρνα χρόνο με την οικογένεια σου κι εκμεταλλεύσου την ενέργεια που αντλείς από την ουσιαστική ανθρώπινη επαφή.

2. Ο προσωπικός σου χρόνος είναι πολύτιμος. Προστάτευσέ τον!

Ένα απολαυστικό γεύμα μετά από μία ακόμη απαιτητική μέρα στη δουλειά, ένα χαλαρωτικό μπάνιο που σε βοηθά να αποβάλεις το συσσωρευμένο άγχος της καθημερινότητας, ένα δίωρο αποφόρτισης διαβάζοντας το αγαπημένο σου βιβλίο. Στιγμές δικές σου, προσωπικές. Άσε το κινητό σου μακριά κι απόλαυσε τις.

3. Θέσε μικρούς στόχους κάθε φορά

Κάθε φορά και καλύτερα λένε. Βάλε, λοιπόν, ρεαλιστικούς στόχους και ξεκίνα με ένα mini detox την πρώτη φορά για 2 ώρες. Θα δεις ότι με τον καιρό θα διαπιστώνεις τα οφέλη αυτής της αποτοξίνωσης στην ποιότητα της ζωής σου. Σύντομα θα επιζητάς όλο και περισσότερο χρόνο για “unplugging”.

4. Τόλμησε τις μίνι αποδράσεις

Ακόμη κι αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και τα ταξίδια μοιάζουν για σένα “άπιαστο όνειρο”, βάλε στο πλάνο μονοήμερες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς. Θα αλλάξεις παραστάσεις, θα σπάσεις την καθημερινή ρουτίνα, θα συναναστραφείς με καινούριο κόσμο και θα χαλαρώσεις σωματικά και κυρίως ψυχολογικά. Στο τέλος της ημέρας θα διαπιστώσεις με μεγάλη σου έκπληξη ότι δε σου χρειάστηκε και πολύ το κινητό και το tablet σου.’

Από τη Νινέττα Μώρου

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα