Περιποίηση

Πέντε συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε να έχετε μέσα στο 2019

Αφήστε τις πίσω στο 2018.

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

stop itΤο ξέρετε ήδη – κάποιες συνήθειες είναι πολύ κακές. Παραδείγματος χάριν σκεφτείτε τα τσιγάρα που καπνίζετε το ένα μετά το άλλο, τα μεθυσμένα μηνύματα στους πρώην σας, τις φορές που νυστάζατε και δεν πλύνατε τα δόντια σας, το ότι περνάμε περισσότερο χρόνο στον καναπέ από ότι στο γυμναστήριο κοκ. Αυτή η λίστα μπορεί να είναι ατελείωτη, αλλά κάποιες από αυτές καλό είναι να σταματήσουν φέτος.

Δεν σας λέμε να μην φάτε ξανά τηγανιτές πατάτες ή παγωτό – αυτό θα ήταν αδύνατο. Πιστέψτε μας, οι παρακάτω συνήθειες έχουν να κάνουν με την επιδερμίδα και δεν είναι και τοοοοσο δύσκολο να σταματήσουν. Plus, θα δείτε αμέσως διαφορά στο δέρμα σας!giphy1

  1. Κοιμάστε χωρίς να ξεβαφτείτε. Αυτή η συνήθεια κάνει μεγαλύτερο «κακό» στο δέρμα σας από όσο φαντάζεστε, αφού κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπλάθεται και με όλο αυτό το μέικαπ πάνω του δυσκολεύεται κάπως, καταλαβαίνετε.
  2. Φοράτε αντηλιακό μόνο το πρωί. Αν και κάνετε πολύ καλό στην επιδερμίδα σας απλώνοντας κάθε μέρα αντηλιακό, δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η διάρκεια προστασίας του δεν ξεπερνά τις δύο ώρες. Φροντίστε να το έχετε στην τσάντα σας και να το απλώνετε στο πρόσωπό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  3. Δεν κάνετε απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα και τα υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπων συσσωρεύονται πάνω στο δέρμα, με αποτέλεσμα να φράσουν οι πόροι. That’s a no no αν θέλετε λαμπερή, απαλή, λεία και υγιή all over επιδερμίδα.
  4. Δεν κοιμάστε αρκετά. Δυστυχώς πριν 10 χρόνια τα ξενύχτια δεν φαίνονταν στο πρόσωπό μας, αλλά –sorry to break this to you- δεν είμαστε πια 18. 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ είναι απαραίτητες.
  5. Δεν πλένετε τα πινέλα/σφουγγάρια του μακιγιάζ σας συχνά. Ξέρουμε πως είναι βαρετό, αλλά σκεφτείτε πως ΟΛΑ αυτά τα μικρόβια/βακτήρια που μαζεύονται πάνω τους μετά καταλήγουν στο πρόσωπό σας. Μην αναρωτηθείτε μετά γιατί βγάλατε σπυράκια.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Χρύσα Δαρσακλή