Πέντε πράγματα που ΟΝΤΩΣ θα κάνουν το δέρμα σας να μοιάζει με 20χρονης
Getty Images

Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεν θέλουμε! Ούτε να περάσουμε την awkward φάση του σχολείου, ούτε τα καταραμένα 90’s. Εκείνο που θέλουμε είναι το δέρμα που είχαμε στα 90’s αλλά ούτε αυτό γίνεται. Η επιδερμίδα ωριμάζει και τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να φαίνονται και η πρώτη κίνησή μας είναι να πέσουμε με τα μούτρα στις κρέμες. Καλό είναι και αυτό, αλλά πέντε είναι τα πράγματα που πρέπει να προσέξουμε αν θέλουμε πιο νεανικό δέρμα και θα τα βρείτε παρακάτω.

Ενισχύστε την παραγωγή κολλαγόνου

Χωρίς το κολλαγόνο η επιδερμίδα χάνει τη σφρηγιλότητά της, τον όγκο, τη νεότητά της. Ναι είναι το μυστικό της νεότητας και το δέρμα μας σταματά να το παράγει σε ποσότητα από κάποιο σημείο και μετά. Εδώ κάπου έρχονται τα ρετινοειδή και η ρετινόλη για την οποία οι δερματολόγοι είναι βέβαιοι πως κάνει θαύματα. Κοιτάξτε λοιπόν την ετικέτα της κρέμας σας και αν περιέχει ρετινόλη είστε σε καλό δρόμο.shiseido, δέρμα

Μάσκα µατιών για Express λείανση των ρυτίδων από τη σειρά BENEFIANCE WrinkleResist24 Pure Retinol Express Eye Mask της Shiseido (76,36 τα 12 ζευγάρια μασκών)

Καταπολεμήστε τις ελεύθερες ρίζες

Οι ελεύθερες ρίζες είναι το κακό που κάνει το περιβάλλον και η μόλυνσή του στην επιδερμίδα. Όσο υπάρχουν όμως τα αντιοξειδωτικά δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Αυτά είναι που προστατεύουν τον οργανισμό και το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας λοιπόν με βιταμίνη Α και C και συνένζυμο Q10 τα οποία σε συνδυασμό δημιουργούν μια απίστευτη ασπίδα προστασίας.

Ενυδατώστε, ενυδατώστε και ενυδατώστε

…την επιδερμίδα σας και αφού την ενυδατώσετε, ενυδατώστε την λίγο ακόμα. Όσες φορές και να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για το δέρμα δεν θα είναι αρκετές γι’ αυτό ακούστε: η αφυδάτωση προκαλεί οξειδωτικό στρες στο δέρμα πράγμα που βοηθά στη δημιουργία ελεύθερων ριζών. Κάτι σας θυμίζει ε; Χωρίς την ενυδάτωση, το δέρμα δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία τους μηχανισμούς προστασίας και ανάπλασής του πράγμα που οδηγεί στη γήρανση. Επιλέξτε λοιπόν μια πολύ πλούσια ενυδατική για τον τύπο της επιδερμίδας σας και χρησιμοποιείστε την καθημερινά.

hydrating overnight mask, δέρμαΜάσκα ενυδάτωσης Ultra Facial Overnight Hydrating Masque της Kiehl’s  (€32,26 τα 125ml)

Κόψτε το κάπνισμα

Αφενός θα κάνετε καλό στην υγεία σας και αφετέρου τη φρεσκάδα σας. Ο καπνός καταστρέφει το κολλαγόνο, τα οιστρογόνα και την ελαστίνη και άλλα πράγματα που κάνουν το δέρμα σας να δείχνει νεότερο. Χρειάζεστε παραπάνω λόγους;

Προσπαθήστε να κόψετε τη ζάχαρη

Ξέρουμε είναι δύσκολο κι εμείς παλεύουμε με τους δαίμονες του ζαχαροπλαστείου. Οι επιστήμονες ωστόσο έχουν αποδείξει πως η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί γλυκοζυλίωση, η οποία ευθύνεται για την πρόωρη γήρανση του δέρματος. So sad, so true!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα