Πέντε μυστικά για όμορφα και υγιή νύχια

1 Σωστή ενυδατώση

hand lotion

Προφανώς, δεν το μάθατε τώρα από εμάς ότι μια καλή κρέμα χεριών κάνει θαύματα στην εμφάνιση τους.
Αυτό που ίσως μάθετε από εμάς όμως, είναι πως αν την απλώσετε πριν το ντους ή τις δουλειές του σπιτιού, μπορεί να σώσετε τα χέρια σας από τις βλαβερές συνέπειες που έχει η επαφή με τα σαμπουάν και τα απορρυπαντικά, καθώς αφαιρούν τα ζωτικά έλαια από τα νύχια και τα κάνουν πιο επιρρεπή στο σπάσιμο. Μετά το ντους, θυμηθείτε να απλώσετε ένα ειδικό λάδι για τα πετσάκια!

2 Όχι πολύ σκληρυντικό

french mani

Καλό είναι να περιορίσετε στο ελάχιστο τη χρήση σκληρυντικών καθώς πολλά από αυτά περιέχουν φορμαλδεΰδη, μια ουσία η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματίτιδα εξ επαφής. Εάν τα νύχια σας είναι τόσο εύθραυστα προτιμήστε αντί για σκληρυντικό, ένα λάδι με βιταμίνη Ε και κάντε μασάζ με αυτό.

3 Ξεβάψτε τα νύχια σας χωρίς ασετόν

manicure-nails, nuxia

Το ασετόν (ή ακετόνη) είναι μια ισχυρή ουσία που ξηραίνει τα νύχια και τα κάνει πιο εύθραυστα. Προτιμήστε να ξεβάφετε τα νύχια με κάποιο προϊόν που δεν περιέχει ακετόνη.

4 Όχι σκληρές λίμες

nails leaf manicure

Μην ξεχνάτε πως τα νύχια σας είναι το ίδιο ευαίσθητα με το δέρμα σας, οπότε πρέπει  να τους φέρεστε με ευγένεια. Μην χρησιμοποιείτε σκληρές μεταλλικές λίμες και κυρίως αποφύγετε την κίνηση μπρος-πίσω. Επιλέξτε μια μαλακή χάρτινη λίμα, και κινηθείτε προς μια κατεύθυνση για να αποφύγετε το σπάσιμο.

5 Φροντίστε τα νύχια εκ των έσω

Το Skin, Nails & Hair της Solgar συμβάλλει στον σχηματισμό δυνατών και υγιών νυχιών
Το Skin, Nails & Hair της Solgar συμβάλλει στον σχηματισμό δυνατών και υγιών νυχιών

Η Βιταμίνη Β είναι ένας πολύτιμος σύμμαχός για την υγεία των νυχιών μας, καθώς συμβάλλει στην αύξηση του πάχους τους και αποτρέπει το σπάσιμο τους. Εάν τα νύχια σας σπάνε, ίσως πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας, για ένα συμπλήρωμα βιταμίνης Β.

Αυτά είναι τα δικά μας πέντε μυστικά για όμορφα νύχια!

Περιμένουμε τα δικά σας!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα