Μακιγιάζ

Πέντε huge λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε asap

Μήπως τα κάνετε και εσείς;

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

PixelFormula, λάθη στο μακιγιάζ

PixelFormula

Η πείρα στο μακιγιάζ έρχεται με τα χρόνια και τις δοκιμές. Σιγά σιγά μαθαίνουμε το πρόσωπό μας, τι μας πηγαίνει και βαφόμαστε ανάλογα. Σήμερα λοιπόν δεν θα μιλήσουμε για λάθη στο μακιγιάζ όπως λάθος επιλογές χρωμάτων, αλλά πιο βασικά, όπως το υπερβολικό foundation και η υπερβολική πούδρα.

Πέντε huge λάθη στο μακιγιάζ που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε asap

 Δίνετε σχήμα στα φρύδια σας

Τα γεμάτα φρύδια είναι τέλεια και μπλα μπλα μπλα αλλά το μολύβι φρυδιών (και οι σκιές) δεν είναι εδώ για να αλλάξουν το σχήμα τους όμως. Είναι εδώ για να γεμίσουν τυχόν κενά και να το-νί-σουν το σχήμα σας. Με το να ζωγραφίζετε στην ουσία τα φρύδια που θα θέλατε δεν καταφέρνετε κάτι παραπάνω από το να τα κάνετε να δείχνουν πολύ έντονα και άσχημα. Μην το παρακάνετε λοιπόν με το μολύβι και γεμίστε απλά τα φρύδια σας, μην τα φτιάξετε από το μηδέν.

Βάζετε συνέχεια πούδρα

Η πούδρα προορίζεται για ελαφριά κάλυψη και μείωση της γυαλάδας. Με το να περνάτε στρώσεις επί στρώσεων (κυρίως κατά τη διάρκεια της βραδιάς) τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να κάνετε την επιδερμίδα σας να δείχνει χάρτινη, θαμπή και άτονη. Περιοριστείτε λοιπόν σε λίγη πούδρα και για τη γυαλάδα προμηθευτείτε blotting papers.

becca_softlightblurringpowderBecca, Soft Light Blurring Powder

Δεν συνδυάζετε σωστά το ρουζ με το κραγιόν

Όταν επιλέγετε το κραγιόν σας πρέπει να έχετε στο νου το χρώμα του ρουζ σας και το αντίστροφο. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να βάλετε κάποιο πολύ σκούρο κραγιόν, φορέστε λίγο μπρόνζερ στα μάγουλα. Το ρουζ και το κραγιόν αλληλοσυμπληρώνονται συνεπώς μην τα διαλέγετε ξεχωριστά. Αν πρέπει να σετάρετε κάτι αυτά τα δύο είναι πρώτα.

Βάζετε υπερβολικό foundation

Ο ρόλος του foundation είναι η ομοιομορφία χρώματος. Αν θέλετε μεγαλύτερη κάλυψη σε συγκεκριμένα σημεία τότε θα την έχετε με το concealer. Βάζοντας λοιπόν πολύ foundation και μάλιστα σε όλο το πρόσωπο δημιουργείτε το εφέ μάσκας και αυτό είναι το χειρότερο. Περάστε μια ελαφριά στρώση βάσης και μόνο από σημεία που χρειάζεται και θα δείχνετε πολύ πιο φυσικές και φρέσκιες.

Παραλείπετε το primer

Υπάρχει λόγος που τα primers βρίσκονται στο εμπόριο: δημιουργούν μια σταθερή βάση επάνω στην οποία το μακιγιάζ σας μένει πιο σταθερό και δείχνει πιο όμορφο. Επισκεφθείτε ένα κατάστημα καλλυντικών, βρείτε τη φόρμουλα που σας ταιριάζει και είμαστε βέβαιες πως με την πρώτη χρήση θα εθιστείτε.

smashbox photo finish primer waterSmashbox, Photo Finish Primer Water

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Χρύσα Δαρσακλή