Την Μεγάλη Πέμπτη παραδοσιακά βάφουμε τα πασχαλινά αυγά. Πέρα από τη βαφη των αυγών, ένα μεγάλο άγχος των νοικοκυρών είναι αν θα βράσουν σωστά το αυγό ή αν θα σπάσει ενώ βράζει.
Ο διάσημος chef, blogger και συγγραφέας JamesKenji López-Alt, αποκάλυψε στο Serious Eats, τον σωστό τρόπο για να βράσουμε τα αυγά είτε τα θέλουμε σφιχτά είτε μελάτα. Μόλις τα βγάλουμε από το ψυγείο τα τοποθετούμε κατευθείαν σε νερό που βράζει. Μετά τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 11 λεπτά έαν τα επιθυμείτε σφίχτα ή 6 λεπτά για μελάτα. Αν θέλετε να τα σερβίρετε αμέσως κρύα, τότε βάλτε τα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 15 λεπτά. Διαφορετικά μπορείτε να τα αφήσετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Επομένως, η συνήθεια μας να αφήνουμε τα αυγά έξω απο το ψυγείο για λίγα λεπτά και να τα βάζουμε στην κατσαρόλα δεν ισχύει, αφού σύμφωνα με τον chef έτσι δεν γίνονται ούτε σφιχτά ούτε μπορούμε να τα καθαρίσουμε εύκολα.