Ο μεγαλύτερος οίκος μόδας δέχτηκε μήνυση γιατί αντέγραψε το πλέον αναπάντεχο προϊόν

Ο Balenciaga είναι ένας από τους μεγαλύτερους οίκους μόδας στον κόσμο που πρωτοσταστεί αισθητικά σε όλα το ειρωνικό σχόλιο πάνω στη μόδα που έχει μετατραπεί σε streetwear κίνημα. Σε αυτή τη λογική οι σχεδιαστές των αξεσουάρ του οίκου αποφάσισαν να βγάλουν μια σειρά μπρελόκ σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου που κάτι μας θύμισε. Φυσικά, αυτό δεν είναι άλλο από το γνωστό αρωματικό αυτοκινήτων με όνομα Little Trees. Η εταιρία Car-Freshner Corporation που παράγει αυτά τα αρωματικά δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια και στη θέα των νέων δημιουργιών του οίκου μήνυσε τον Balenciaga ότι αντέγραψε απρόκλητα το σχέδιο του προϊόντος τους που είναι και το σήμα κατατεθέν της παραγωγής τους.

Το TMZ αποκάλυψε μέσω εγγράφων της δικογραφίας που απέκτησε ότι η εταιρία αναφέρει ότι το σχέδιο είναι trademark που έχουν κατοχυρώσει από το 1952 και όλες οι άλλες εταιρίες που το έχουν χρησιμοποιήσει όπως η Kia Motors Και η Buffalo Wild Wing έχουν ζητήσει την άδειά τους πριν από τη χρήση του.

Αυτό δεν συνέβη και στην περίπτωση του Balenciaga που ξεκίνησε να κατασκευάζει και να πουλάει τα μπρελόκ στην Αμερική χωρίς την άδεια των Little Trees που είδαν τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα τους να πωλούνται στα πιο πετυχημένα χρώματα που έχουν.

Η εταιρία Little Trees αξιώνει μέρος από τα κέρδη καθώς πιστεύει ότι οι καταναλωτές θα μπερδευτούν στη θέα αυτών των δύο προϊόντων. Ενημερωτικά να πούμε ότι τα Little Trees πωλούνται γύρω στα $3, ενώ τα Balenciaga μπρελόκ κοστίζουν γύρω στα $275. Ο οίκος δεν έχει απαντήσει ακόμα αλλά θα έχει πολύ ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει για το θέμα.

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα