Ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει τα αδέρφια Αντετοκούνμπο με μια συμβολική κίνηση μεγάλης σημασίας

Πριν μερικές μέρες ένα αθλητικός σχολιαστής εκφράστηκε δημόσια με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς που δεν θα αναπαράγουμε σε αυτό το site, γιατί φυσικά τους καταδικάζουμε, ενάντια στον αθλητή Θανάση Αντετοκούνμπο. Ο αδερφός του Γιάννης δεν συγκράτησε την αγανάκτησή του και πριν λίγες ώρες μοιράστηκε την παρακάτω ανάρτηση που στήριξε τον αδερφό του.


View this post on Instagram

Καταρχάς Θανάση θέλω να σου ζητήσω συγνώμη γιατί ξέρω αυτό που θα πω θα τραβήξουν πολλά βλέμματα πάνω σου και πάνω μου και ξέρω είναι κάτι που δεν θες.. Αλλά είμαι σίγουρος αμα ήταν ο μπαμπάς εδώ θα ήταν πολύ απογοητευμένος αν κρατήσω την σιωπή μου. Έχω χάσει τον ύπνο μου τις τελευταίες μέρες για το αρνητικό-ρατσιστικό περιστατικό που έγινε πρόσφατα. Αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ την περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα. Είμαι παρά πολύ λυπημένος και απογοητευμένος.. Αλλά δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτη την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε. Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας. ???? @thanasis_ante43 #MoreThanAnAthlete

A post shared by Giannis Antetokounmpo (@giannis_an34) on

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στον τύπο και η τελευταία εξέλιξη ήρθε από το πρωθυπουργικό γραφείο. Πριν λίγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram την παρακάτω φωτογραφία στην οποία στηρίζει ανοιχτά την οικογένεια Αντετοκούνμπο που έχει κάνει περήφανη τη χώρα μας τόσες πολλές φορές και καταδίκασε το μίσος και τον ρατσισμό.

Η συμβολική κίνηση του πρωθυπουργού έχει τεράστια σημασία και ελπίζουμε ότι ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους να μη δείχνουν καμία ανοχή στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Εύγε στον πρωθυπουργό.

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα