Nalyssa Green: Η νεαρή τραγουδοποιός φοράει δημιουργίες Loukia και εξηγεί τη «συγγένεια» που έχει η μόδα με την τέχνη

H Nalyssa Green είναι η μούσα για τη νέα συλλογή της Λουκίας, που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του εορτασμού για τα σαράντα χρόνια του οίκου. η τραγουδοποιός «έντυσε» με τη μελωδική φωνή και την αιθέρια αέρα της το ατμοσφαιρικό show της σχεδιάστριας. nalyssa green, tefhos ianouariou fevrouariou

Η Nalyssa Green και η Λουκία έχουν μια αδιαμφισβήτητα συμπαντική συγγένεια, σαν δύο ξεχωριστά πλάσματα –με κόκκινα μαλλιά και λευκό δέρμα– να δραπέτευσαν από τον παραμυθένιο κόσμο του δάσους και να ήρθαν στη Γη για να ενώσουν το ταλέντο τους. Και αυτό έγινε το βράδυ της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου, στο ατμοσφαιρικό fashion show του Atelier Loukia.
Μέσα στον ιστορικό χώρο του Παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Nalyssa έδωσε μια μοναδική live performance, που είχε ως βάση τη φωνή της και το θέρεμιν, το πρώτο μουσικό όργανο που λειτουργεί με ηλεκτρομαγνητικά πεδία, παράγοντας έναν απόκοσμο και πολλές φορές τρομακτικό ήχο. «Μου είχε μιλήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικόλας Γεωργίου για την ατμόσφαιρα που θέλουν και το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν να φτιάξω ένα “χαλί” από ήχους φωνών και θέρεμιν, το οποίο βασίστηκε σε ένα παραδοσιακό γαλλικό τραγούδι, που λέγεται “Une jeune fillette”».
Δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τη μόδα, αλλά το έργο της Λουκίας το γνώριζε και το θεωρούσε ανέκαθεν πολύ κοντά στη δική της αισθητική. «Υπάρχουν πολλές καλλιτεχνικές συνάφειες, όπως η ατμοσφαιρικότητα, το παραμύθι, η μαγεία, ο ρομαντισμός, μπερδεμένα με κάποια σκοτεινά στοιχεία που διακρίνουν και τα ρούχα της Λουκίας αλλά και τη μουσική που φτιάχνω εγώ».
Η Nalyssa πιστεύει ότι τέχνη είναι να δημιουργείς, και τα ρούχα, ως έργα τέχνης, τη συγκινούν. «Εγώ παίζω με ήχους και φτιάχνω συνθέσεις. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και στη μόδα, όπου παίζεις με υφάσματα, υφές, χρώματα, όγκους. Τα ρούχα της Λουκίας,
με τις δαντέλες και τις ραφινάτες γραμμές, επειδή τον τελευταίο καιρό είχα την τύχη να τα δω από κοντά και να τα φορέσω, είναι ένα έργο τέχνης, μέσα στο οποίο ζεις φορτίζοντάς το με εμπειρίες και αναμνήσεις. Έχουν κάτι μαγικό».
Δείτε όλες τις φωτογραφίες και διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο νέο InStyle που κυκλοφορεί.
]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα