Michelle Obama: Γιατί δεν της επιτρέπεται να οδηγεί

Michelle Obama: Γιατί δεν της επιτρέπεται να οδηγεί

Μια ψυχρή ημέρα στις αρχές Νοεμβρίου, η Michelle Obama επιστρέφει στο σπίτι στο Σικάγο, εκείνο που άφησε κάπως βιαστικά το 2009, όταν εκείνη, ο Barack και οι κόρες της, Malia και Sasha, μετακόμισαν στο Λευκό Οίκο. «Αισθάνομαι τόσο φυσιολογικά» λέει η Obama. «Σαν να πάγωσε ο χρόνος σε αυτό το σπίτι» (αυτό δεν ισχύει και για τα μπαχαρικά που είχε στα ντουλάπια της και τα οποία πέταξε πέρσι). Σήμερα εκείνη και η μητέρα της, Marian Robinson, προσπαθούν να κάνουν –όπως τον παλιό καιρό– ένα reunion μεσημεριανό γύρω από το στρογγυλό τραπέζι. Η 81χρονη Robinson ζούσε με την οικογένεια Obama στο Λευκό Οίκο, αλλά εκείνη επέστρεψε στο Σικάγο, ενώ η οικογένεια παρέμεινε στην Ουάσινγκτον, όπου η Sasha ολοκληρώνει την τελευταία της χρονιά στο Λύκειο. Κάποια στιγμή, αφού έχει σερβιριστεί τηγανητό κοτόπουλο και ένα κέικ με μπανάνα και ανανά από τη γνωστή σεφ Art Smith, παλιά φίλη της οικογένειας, η Obama ακολουθεί τη μαμά της στην πόρτα, η οποία περνά το νοητό όριο που ορίζει την κανονικότητα του κόσμου από την κανονικότητα των Obama. Σίγουρα η πρώην πρώτη κυρία μπορεί τώρα να βγει έξω χωρίς να προκαλέσει «συναγερμό» στους άντρες των Μυστικών Υπηρεσιών. Αλλά η εμφάνισή της στη βεράντα προκαλεί μια αναστάτωση, αφού υπάρχουν παιδιά που παίζουν στο δρόμο και φωνάζουν το όνομά της ζητωκραυγάζοντας «Go, America».

Συνοδεύει τη μητέρα της μέχρι το αυτοκίνητο ‒ ή, τουλάχιστον, τόσο όσο να μη βγει από την περίμετρο που έχει ορίσει η Μυστική Υπηρεσία. «Σ’ αγαπώ» λέει η Obama και της τσιμπά το μάγουλο. «Μην τρέχεις» της λέει. Αυτή είναι μια συμβουλή που δεν ισχύει για εκείνη. «Δεν μου επιτρέπεται να οδηγώ» λέει, εξαιτίας των περιορισμών ασφαλείας που συνεχίζουν να ορίζουν την καθημερινότητά της. «Ακόμη ζούμε σε μια φούσκα».

Με το νέο της αυτοβιογραφικό βιβλίο, Becoming, να έχει κυκλοφορήσει στις 13 Νοεμβρίου, το έξυπνο κορίτσι από το Νότιο Σικάγο, που έγραψε ιστορία ως η πρώτη Αφροαμερικανή πρώτη κυρία, προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις μνήμες της καταπληκτικής ζωής των δύο, αλλά και αυτής της επίμονης, συνεχιζόμενης φούσκας. «Το να ξέρω πού πηγαίνω ξεκινάει από το να κάνω ένα απολογισμό του τι συνέβη και πώς νιώθω για αυτό» εξηγεί η 54χρονη στο People. Το βιβλίο είναι μια υποβλητική ματιά πίσω στα χρόνια της ανατροφής της και μια καθαρή ματιά τού τι συνέβη μετά: Ο αγώνας της να κουμπώσει στο περιβάλλον του Πρίνστον, οι δυσκολίες να μείνει έγκυος (μετά από μια αποβολή επέλεξε την εξωσωματική για να έρθουν η Malia και η Shasha) και οι δύσκολες στιγμές στο γάμο της (οι Obama έχουν επισκεφτεί και σύμβουλο γάμου). Δεν είναι ντροπαλή για την οργή της προς τον Donald Trump, ο οποίος λέει ψέματα για την υπηκοότητα του Obama, ανακατεύοντας εξτρεμιστές με τις ακραίες θέσεις του, θέτοντας σε κίνδυνο τις κόρες της: «Για αυτό δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ».

Peoplegreece.com 

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα