Μια υπέροχη συνταγή για Singapore Noodles

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και νόστιμα πιάτα της ασιατικής κουλτούρας. Τα Singapore Noodles αποκλείεται να μην σας αρέσουν! Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε.

Συστατικά (Για να αναμιχθούν μαζί)

100 γραμμάρια noodles , μαγειρεμένα όπως παρακάτω.

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι πράσινο

1 κουταλιά σούπας κάρυ

Πρέζα αλάτι

(Αλλά συστατικά)

1 μέτριο αυγό

65 γραμμάρια γαρίδες

150 γραμμάρια Κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες

1/2 φλιτζάνι καφέ κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/4 φλιτζάνι καρότο κομμένο

1/4 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1/4 φλιτζάνι πράσινο πιπεριά, κομμένη σε φέτες

1/4 φλιτζάνι κολοκυθάκι, κομμένο  σε φέτες

2 κουταλιές  λάδι

1 κουταλάκι του γλυκού ελαφριά σάλτσα σόγιας

Αλάτι για τη γεύση

Οδηγίες

Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, συνήθως απλώς βυθίζονται σε βραστό νερό για 30 – 45 δευτερόλεπτα, στραγγίστε και δροσίστε.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ και σοτάρουμε τα λευκά κρεμμυδάκια και το σκόρδο για μερικά δευτερόλεπτα. Προσθέστε τις γαρίδες, το κοτόπουλο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τη κόκκινη και τη πράσινη  πιπεριά και το αλάτι και το σοτάρετε για κάποιο διάστημα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μαγειρευτούν οι γαρίδες και το κοτόπουλο.

Ψεκάστε λίγο νερό εάν απαιτείται.

Κάντε ένα κενό  στο κέντρο του τηγανιού του Wok, και τηγανίζετε το αυγό μέχρι το τέλος, στρέψτε τα άλλα συστατικά.

Προσθέστε τα noodles αναμειγμένα με τα άλλα συστατικά και ρίξτε καλά πάνω από μια υψηλή φλόγα.

Βγάλτε το σε μια πιατέλα  σερβιρίσματος και σερβίρετε αμέσως, γαρνίρετε με φέτες κόκκινο τσίλι, αν θέλετε.

 

Από την Μαρία Σακελλαρίδη

Είμαι η Μαρία Σακελλαρίδη είμαι 26 χρονών,ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Οι παλιότερες και πιο αγαπημένες μου μνήμες συνδέονται σχεδόν πάντα με κάποια οσμή, γεύση ή υφή φαγητού. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, μου άρεσε το μαγείρεμα και ο πειραματισμός στην κουζίνα. Η στήλη μου είναι αφιερωμένη στις υγιεινές, νόστιμες, σπιτικές συνταγές που κάνουν το μαγείρεμα στο σπίτι εύκολο, προσιτό και ευχάριστο. Με συστατικά τα οποία έχουν ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά για τα οποία θα λέμε λίγα λόγια,που είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω των γνώσεων που έχω από το Πανεπιστήμιο μου Γεωπονικό  Πανεπιστήμιο Αθηνών. Καλή σας επιτυχία!Περιμένω τις εντυπώσεις σας για τις συνταγές μου!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα