Νέα

Φακελος κυτταρίτιδα: Μισές αλήθειες, μύθοι και πραγματικότητα

Λίγο πριν από την έλευση του καλοκαιριού αναλύουμε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο. 

Ανθή Μιμηγιάννη

Ανθή Μιμηγιάννη

Merinyn Monroe,magio, homepage image, 600*600

Οι περισσότερες γυναίκες βρίσκονται σε συναγερμό για το κεφάλαιο κυτταρίτιδα, ειδικά πριν από την έλευση του καλοκαιριού. Η μεγαλύτερη αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλες μας έχουμε.  Η αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας αποτελεί δημοφιλές θέμα στον κόσμο της υγείας  αλλά και της άθλησης, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούν πολλοί μύθοι γύρω από  το θέμα αυτό.  Για την ακρίβεια κυκλοφορούν μισές αλήθειες οι οποίες σαν λύσεις από μόνες τους δεν φέρνουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Μισές αλήθειες

Μια από αυτές αφορούν την καφεΐνη, ότι δεν είναι η λύση, και εδώ το λάθος είναι ως προς την προσέγγιση. Μια μονό λύση δεν υπάρχει καθώς απαιτείται συνδυασμός παραγόντων για να υπάρξουν αποτελέσματα. Σε μερικές περιπτώσεις είναι επιθυμητή η χρήση του καφέ και σε άλλες δεν είναι.  Εάν για παράδειγμα κάποιος είναι αφυδατωμένος αρχικά και δεν πίνει πολλά νερά δεν εξυπηρετεί.  Εάν όμως συνοδεύεται με αρκετά υγρά τότε βοηθά στον καθαρισμό του οργανισμού- όταν βεβαίως δεν συνοδεύεται με ζάχαρη.  Έξαλλου πολλές κρέμες έχουν την καφεΐνη σαν κύριο συστατικό για να πετύχουν άμεσα αποτελέσματα πριν την παράλια. Δεν αποτελούν όμως ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, αλλά είναι άλλο ένα λιθαράκι που βοηθά στο σύνολο.

Η σωματική άσκηση και κυρίως η αεροβική γυμναστική, για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας είναι μια από της λύσεις, που εάν όμως δεν συνοδευτεί με την κατάλληλη διατροφή δεν θα φέρει άμεσα αποτελέσματα.  Όταν την συνδυάσουμε με γεύματα χαμηλά σε λιπαρά και υδατάνθρακες ποιοτικούς όπως το ρύζι, προϊόντα ολικής αλέσεως, πατάτες βραστές και πρωτεΐνες όπως ψάρια, αυγά και άπαχο κρέας για παράδειγμα, θα δούμε αποτελέσματα.  Το πιο μεγάλο μυστικό είναι η ποιότητα του υδατάνθρακα να μην είναι άμεση. Άμεσοι υδατάνθρακες όπως είναι τα λευκά ψωμιά, τα γλυκά,  οι συσκευασμένοι χυμοί με πρόσθετη ζάχαρη, το αλκοόλ που μετατρέπεται σε ζάχαρη από τον οργανισμό. Οπότε πάλι βλέπουμε ότι μεμονωμένα η κάθε λύση θέλει και τον παρτενέρ της.

Το μασάζ επίσης βοηθάει διότι προκαλεί υπεραιμία στα πάσχοντα σημεία και συμβάλλει στην απομάκρυνση του λίπους τοπικά αλλά και στιγμιαία . Στη συνέχεια όμως για να μην πάει το αποτέλεσμα χαμένο θα πρέπει να πίνουμε άφθονο νερό , καφέ χωρίς ζάχαρη και να μείνουμε μακριά από γλυκά.

Μύθοι που κυκλοφορούν

  • Δεν είναι θέμα ηλικίας αφού εμφανίζεται από εφηβική ηλικία
  • Οι υπέρβαροι έχουν μόνο κυτταρίτιδα
  • Οι άνδρες δεν έχουν
  • Οι λιποδιαλύτες κάνουν καλό ; Tα στοιχεία που τους συνοδεύουν δεν είναι πειστικά, οπότε κλινικά αναξιόπιστα.
  • Η λιποαναρρόφηση δεν μειώνει την κυτταρίτιδα, απεναντίας σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να την κάνει εντονότερη.

 

Αλήθειες που την προκαλούν

  • Κατακράτηση υγρών ή αφυδάτωση
  • Ορμονικές Διαταραχές
  • Έλλειψη σωματικής άσκησης
  • Κακή διατροφή
  • Κληρονομικότητα

Tips για άμεσα αποτελέσματα

Το μαύρισμα βοηθάει ώστε να καμουφλάρουμε την κυτταρίτιδα. Αν δεν έχουμε μαυρίσει ακόμα και θέλουμε να βγούμε στην παραλία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κρέμα μαυρίσματος.

Κάντε μόνες σας μασάζ με αιθέρια έλαια.

Αφαιρέστε το πολύ αλάτι από τη διατροφή σας και προσθέστε το σε μάσκες για απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

Καταναλώστε άφθονο νερό, όπως επίσης και πράσινο τσάι.

Απολαύστε τον ήλιο υπεύθυνα! Συμβάλλει στη αποκατάσταση του ορμονικού σας συστήματος και επιταχύνει τον μεταβολισμό σας.

Μην ξεχνάμε όμως πως ο συνδυασμός μεθόδων τελικά είναι αυτός που θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε ακόμη: 

Γνωρίστε την Ελληνίδα σύντροφο πασίγνωστου, διεθνούς pop star

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Ανθή Μιμηγιάννη