Περιποίηση

Κιτρινίζουν τα νύχια σας από τα σκούρα βερνίκια; Ορίστε πώς θα τα καθαρίσετε

Για να συνεχίσετε άφοβα να τα βάφετε με ότι χρώμα θέλετε.

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

Getty Images

Getty Images

Τα σκούρα βερνίκια είναι must και η πρώτη επιλογή των γυναικών για το μανικιούρ (και το πεντικιούρ) τους μήνες που διανύουμε, όμως μαζί με τα εντυπωσιακά άκρα, έρχονται και οι μόνιμοι λεκέδες εξαιτίας τους. Πώς μπορείτε λοιπόν να καθαρίσετε τα ήδη λεκιασμένα νύχια και πώς θα τα προστατεύσετε από τους μελλοντικούς λεκέδες λόγω των σκούρων βερνικιών;

  • Τρίψτε τα με λεμόνι. Ο χυμός του λεμονιού λευκαίνει τα νύχια και αφαιρεί και το τελευταίο υπόλειμμα.
  • Ταμπονάρετε λίγη λευκαντική οδοντόπαστα επάνω στα νύχια. Η οδοντόπαστα λειτουργεί στα νύχια όπως και στα δόντια και αφαιρεί τους σκούρους λεκέδες.
  • Λιμάρετέ τα από πάνω με μια λίμα buffer για να αφαιρέστε την άνω στοιβάδα του νυχιού που έχει λερωθεί και τέλος… μουλιάστε τα σε νερό που θα έχετε ρίξει μια ταμπλέτα για τον καθαρισμό τεχνητών οδοντοστοιχιών. Ναι, ταμπλέτες για μασέλες εννοούμε, κάνουν θαύματα.
  • Πώς θα τα προστατεύσετε; Βάζοντας πάντοτε βάση πρίν από το βερνίκι. Η βάση λειτουργεί σαν φράγμα ανάμεσα στα νύχια σας και το βερνίκι. Αφήστε που τα λειαίνει και τα βάφετε ευκολότερα.

Τώρα που ξέρετε λοιπόν πώς θα διατηρήσετε τα νύχια σας «καθαρά», μπορείτε άφοβα να τα βάψετε με τα πιο σκούρα βερνίκια.

Δείτε μερικά από τα δικά μας αγαπημένα παρακάτω και αποφασίστε ποιο θα προσθέσετε στη συλλογή σας.

n17-smoky-roseΒερνίκι Maybelline New York από τη συλλογή Colorshow στην απόχρωση N°17 Smoky Rose (€3,60) dating-a-royalΒερνίκι OPI στην απόχρωση Dating A Royal (€13,90)

image_20713_MirrorMirrorΒερνίκι Orly στην απόχρωση Mirror Mirror (€11,40)

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Χρύσα Δαρσακλή