Κι όμως, υπάρχει σωστός και λάθος τρόπος εφαρμογής των καλλυντικών σας

Η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι το «κλειδί» για να φαίνεστε νεότερες και φρέσκες. Και ποια δεν θέλει να την ρωτάνε πώς καταφέρνει να δείχνει τόσο λαμπερή κάθε στιγμή της ημέρας; Το απόλυτο μυστικό δεν βρίσκεται στις πολυέξοδες θεραπείες (εντάξει ίσως βρίσκεται μέρος του μυστικού εκεί), αλλά στον νούμερο 1 κανόνα της περιποίησης, που δεν είναι άλλος από την ενυδάτωση. Θα μας πείτε χαίρω πολύ, το ξέρουμε. Ξέρετε όμως ακριβώς πως πρέπει να εφαρμόσετε τις κρέμες σας για τη μέγιστη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών; Σας τα αποκαλύπτουμε παρακάτω.

Ο σωστός τρόπος εφαρμογής των καλλυντικών σας

Κρέμα ματιών

Όπως έχουμε ξαναπεί, η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα λεπτή και ευαίσθητη, χρειάζεται επομένως έξτρα προσοχή. Η κρέμα ματιών είναι απαραίτητος σύμμαχός σας για την περιποίησή τους, καθώς εκεί απαιτούνται διαφορετικές και πιο συμπυκνωμένες συνθέσεις απ’ ότι στο υπόλοιπο πρόσωπο.

La Roche-Posay Hyalu B5 EyesLa Roche-Posay Hyalu B5 Eyes

Το τρίπτυχο απαλές κινήσεις–μικρή ποσότητα (η πολλή κρέμα μπορεί να δημιουργήσει πρήξιμο στα μάτια)-ταμπονάρισμα λειτουργεί και εδώ, καθώς απαγορεύεται να τρίβετε την περιοχή. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στα ακροδάχτυλά σας και εφαρμόστε με ταμποναριστές κινήσεις γύρω από τα μάτια και μέχρι το κόκκαλο του φρυδιού, αποφεύγοντας το κινητό βλέφαρο, αποφεύγοντας τον κίνδυνο να τρέξει η κρέμα στο εσωτερικό του ματιού.

Ενυδατική προσώπου

Η διαδικασία ενυδάτωσης πρέπει να παραμένει απλή. Δε χρειάζεται να το παρακάνετε, καθώς θα έχετε τα αντίθετα αποτελέσματα (hello φραγμένοι πόροι).  Ο Δείκτης Αντηλιακής Προστασίας είναι καλό να υπάρχει στην κρέμα ημέρας, όχι όμως στην κρέμα νυκτός, ώστε να μη σας επιβαρύνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Shiseido Essential Energy Moisturising CreamShiseido Essential Energy Moisturising Cream

Για να εφαρμόσετε την ενυδατική προσώπου, ακολουθείστε κινήσεις μασάζ, ξεκινώντας από τα πλαϊνά της μύτης και συνεχίζοντας προς τα ζυγωματικά, με φορά προς τα αυτιά.  Στη συνέχεια περάστε πάνω από το κόκκαλο του φρυδιού με φορά προς τους κροτάφους, με κινήσεις που θα ενεργοποιήσουν το κυκλοφορικό και θα βοηθήσουν στην καλύτερη απορρόφηση του προϊόντος. Τέλος, ποτέ μην ξεχνάτε τον λαιμό, καθώς η προληπτική φροντίδα θα αποτρέψει την πρόωρη γήρανση της περιοχής.

Αναμονή πριν το μακιγιάζ

Αφού ολοκληρώσετε την ενυδάτωση του προσώπου σας, καλό είναι να περιμένετε μισό με ένα λεπτό πρωτού ξεκινήσετε να εφαρμόζετε το foundation σας. Είναι απαραίτητο να έχει απορροφηθεί πλήρως η κρέμα σας, εάν επιθυμείτε σωστή και ομοιόμορφη κάλυψη από το το φον ντε τεν σας.

Ενυδατικά νεράκια

Τα σπρέι ενυδάτωσης μπορεί να μην είναι τόσο συνηθισμένα και να μη θεωρούνται απαραίτητα, είναι όμως μια καλή λύση για άμεση ενυδάτωση όποτε νιώθετε το δέρμα σας να «τραβάει». Παράλληλα, ενώ ακούγεται περίεργο, ένα ψέκασμα με αυτά τα νεράκια είναι το τέλειο φινίρισμα για το μακιγιάζ σας, αφού βοηθά όλα τα προϊόντα να «δέσουν» μεταξύ τους, προσφέροντάς σας ένα ομοιόμορφο, δροσερό look.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα