Νέα

Karen Dotrice: «Πως γυρίστηκε η Mary Poppins»

Η 58χρονη ηθοποιός μας μεταφέρει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πιο δημοφιλούς παιδικής ταινίας.

 

InStyle.gr

The Walt Disney Company. All Rights Reserved.Όσοι ήσασταν θαυμαστές των ταινιών της γκουβερνάντας με τις υπερφυσικές ιδιότητες, το μαγιό τσαντάκι και τη μοναδική ικανότητα να λέει χωρίς να πάρει ανάσα τη φράση, supercalifragilisticexpialidocious(!), σίγουρα θα θυμάστε και τη μικρή, Jane Banks, κατά κόσμον, Karen Dotrice, που πρωταγωνίστησε στο πλευρό της Julie Andrews, όταν εκείνη υποδύονταν τη Mary Poppins. Η 58χρονη ηθοποιός, «ταξίδεψε» φέτος μέχρι το 1964 και θυμήθηκε πως γυρίστηκε μια από τις πιο αγαπημένες παιδικές ταινίες όλων των εποχών.

Φτιάξτε μια ζεστή σοκολάτα, καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ και αφήστε τις αναμνήσεις της να σας παρασύρουν.

«Ο θείος Walt (Disney) ήταν αποφασισμένος να κάνει το διάστημα, για το οποίο θα δουλεύαμε στο φιλμ. να μοιάζει πραγματικά μαγικό. Έφερε τη μητέρα μου και τις δύο αδελφές μου στην Αμερική για να είναι μαζί μου κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και όποτε είχαμε κάποιο Σαββατοκύριακο ελεύθερο, μας δάνειζε το ιδιωτικό του αεροπλάνο – το οποίο ονομάζονταν Mickey Mouse – και πηγαίναμε μέχρι το ράντσο του στη Σάντα Μπάρμπαρα. Λόγω της ηλικίας μου, ήμουν μόλις οχτώ ετών, δεν ήμουν συνηθισμένη να πετάω με αεροπλάνο και έτσι είχε φροντίσει να κάνει το εσωτερικό να μοιάζει με κατάστημα που πουλάει γλυκά».

«Ο πατέρας μου εργαζόταν στο Λονδίνο κι έτσι ο Dick Van Dyke ήταν η πατρική φιγούρα που αναγνώριζα εκείνη την εποχή. Ήταν σαν μεγάλο μωρό, του άρεσε να μας κάνει αστείες γκριμάτσες στα διαλείμματα αλλά όταν άρχιζε το γύρισμα επανέρχονταν αμέσως στην τάξη! Παρόλα αυτά εγώ εξακολουθούσα να γελάω κι έτσι αναγκαζόμασταν να επαναλάβουμε πολλές φορές την κάθε σκηνή μαζί του».

«Για την Julie Andrews εκείνη ήταν μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος, καθώς βρίσκονταν σε διαδικασία του διαζυγίου από τον σύζυγο της. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε ούτε μια στιγμή να είναι ευγενική και να συνεργάζεται άψογα με όλους μας. Μιας και τα special effects έμπαιναν εμβόλιμα πολύ μετά, υπήρχε μια ομάδα αντρών που είχαν αναλάβει να παριστάνουν τα διάφορα ζωάκια, που έκαναν την εμφάνιση τους στο φιλμ και τους οποίους μετά αντικατέστησαν με τα καρτούν, οι στιγμές λοιπόν που χοροπηδούσαν και χόρευαν μπροστά μας, ήταν αυτές κατά τις οποίες η Julie γελούσε περισσότερο».

«Όσο για τα τραγούδια ήταν πάρα πολλά και είχα ξεκινήσει να τα μαθαίνω από την Αγγλία. Ο δάσκαλος μου πρέπει να ήταν 100 χρονών και με είχε διδάξει να τα ερμηνεύω σε στυλ οπερέτας, έτσι την πρώτη φορά που τα είπα μπροστά στο συνεργείο, όλοι είχαν σοκαριστεί! Τότε η Julie με πήρε στην άκρη και μου τα έμαθε όλα από την αρχή και μάλιστα την ημέρα της ηχογράφησης, θυσίασε το ρεπό της για να είναι μαζί μου και να με υποστηρίξει. Εκείνη ήταν και η πρώτη φορά που την είδα να καπνίζει. Είχα μείνει άφωνη! Η Mary Poppins κρατούσε τσιγάρο!»

InStyle.gr