Νέα

Υποφέρετε από εποχικές αλλεργίες; Αυτή την αλλαγή πρέπει να κάνετε στο υπνοδωμάτιό σας

Ένας εύκολος τρόπος να τις καταπολεμήσετε

InStyle.gr

Η άνοιξη φέρνει μαζί με τον ζεστό καιρό και αλλεργίες. Πολλοί άνθρωποι ταλαιπωρούνται λόγω γύρης, υγρασίας ή σκόνης από συνάχι, βουλωμένη μύτη με αποτέλεσμα να φτερνίζονται και τα μάτια τους να δακρύζουν συνεχώς. Την κατάσταση δυσχεραίνει περισσότερο και η σκόνη που υπάρχει σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η ειδικός Jacqueline S.Enghari Sabet μίλησε στο Real Simple για τις εποχικές αλλεργίες και πρότεινε κάποιες λύσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα συχνά και ενοχλητικά συμπτώματα των αλλεργιών.

Η αλλεργία λόγω σκόνης οφείλεται στα ακάρεα που υπάρχουν στο σπίτι, στις μαξιλαροθήκες, στα παπλώματα και στα σεντόνια. Για αυτό καλό θα ήταν να πλένετε τα σεντόνια σας σε υψηλή θερμοκρασία μια φορά την εβδομάδα σκοτώνοντας έτσι τα μικρόβια που ζουν σε αυτά.

Η υγρασία ευνοεί την αύξηση των ακάρεων, ιδίως εάν ζείτε σε περιοχή με υψηλά επίπεδα υγρασίας. Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα για να απαλλαχτείτε από αυτά μια και καλή. Καλό είναι να κάνετε τακτικό καθαρισμό του υπνοδωματίου, ιδίως των χαλιών που αποτελούν «σπίτι» για πολλά μικρόβια. Η ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνει ο καλύτερος σας φίλος!

Σε κάθε περίπτωση, επισκεφτείτε έναν αλλεργιολόγο για να εξακριβώσετε εάν έχετε αλλεργία στην σκόνη αλλά και στα ακάρεα της οικιακής σκόνης.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

InStyle.gr