Η συγκινητική αντίδραση «γειτόνων» και μεταναστών στην ελληνική τραγωδία
Image by Splash/Ideal

Οι Έλληνες αντέδρασαν στην τραγωδία με υποδειγματικό τρόπο και έδειξαν την ανθρώπινη πλευρά του λαού μας που διακατέχεται από αλληλεγγύη, γεγονός που επιβεβαίωσαν έμπρακτα. Αυτό που δεν περίμεναν κάποιοι και προκάλεσε τεράστια συγκίνηση ήταν η αντίδρασή των γειτονικών χωρών, αλλά και τον μεταναστατών στη χώρα μας.

Η Τουρκοκυπριακή εφημερίδα βγήκε με ένα εξώφυλλο που έλεγε “ο πόνος σας, ο πόνος μας”,

upl5b584983d55cc

ενώ και μία τουρκική εφημερίδα έγραψε στο εξώφυλλο της “μοιραζόμαστε τον πόνο σας”.

37736477_2117215341934674_5095834909788864512_n

Οι Τούρκοι γείτονες μας στο τούρκικο twitter έκαναν πρώτο στα trends το #GeçmişOlsunKomşu (περαστικά γείτονα) και έβαλαν την Ελλάδα για τρεις ώρες πρώτη στα παγκόσμια trends με το #Yunanistan.

 

30 Αιγύπτιοι ψαράδες στην Ελλάδα βουτούσαν στη θάλασσα για ώρες, σώζοντας δεκάδες γονείς και παιδιά. Ενώσεις Κούρδων, Παλαιστίνιων, Σύριων και Ιρακινών βρέθηκαν μαζικά στα νοσοκομεία για να δώσουν αίμα για τους τραυματίες, ενώ η πακιστανική κοινότητα που είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή των πλημμυρών για να βοηθήσει στην τότε τραγωδία, έστειλε ομάδα εθελοντών να συνδράμει σε ό,τι χρειάζονται οι πυρόπληκτοι. Ομάδες Ρομά πήγαν φρούτα και λαχανικά στο λιμάνι της Ραφήνας, όπου βρέθηκαν πολλοί απ’τους διασωθέντες. Το πάμπτωχο κράτος της ΠΔ προσέφερε 97.000 ευρώ ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα, ενώ η Κύπρος έστειλε 10 εκατομμύρια στο ελληνικό κράτος για να βοηθήσει.

Ενέργειες που δείχνουν την αλληλεγγύη των λαών και σίγουρα συγκινούν όλους.

 

 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα