Η νέα Conscious συλλογή των H&M έχει δημιουργηθεί από φύλλα ανανά
Instagram @HM

Το 2010, η H&M κυκλοφόρησε την πρώτη Conscious συλλογή της, δηλαδή μία collection που έχει δημιουργηθεί από υφάσματα οικολογικά, σε μία προσπάθεια να μας πείσει πως πρέπει να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον. Από τότε μέχρι σήμερα, κυκλοφορεί κάθε χρόνο μία τέτοια συλλογή και κάθε φορά είναι και καλύτερη.

Αυτές οι βιώσιμες συλλογές ρούχων της H&M μέχρι σήμερα είχαν ως βάση τους το οργανικό βαμβάκι και το ανακυκλωμένο πολυεστέρα. Φέτος όμως, το fashion brand αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάποια διαφορετικά υλικά, παρουσιάζοντας μας eco friendly ρούχα που έχουν δημιουργηθεί από piñatex, bloom foam, και orange fiber.

To piñatex είναι ένα υλικό που θυμίζει δέρμα και δημιουργείτε από κάποιες ίνες που προέρχονται από τα φύλλα του ανανά και η H&M το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει δερμάτινα jackets. Το bloom foam είναι ένα νωπό υλικό που μοιάζει με σφουγγάρι και προέρχεται από φύκια. Η H&M το χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει τις σόλες από τα παπούτσια της conscious collection για το 2019. Και τέλος, υπάρχει και το orange fiber που χρησιμοποιήθηκε στις μπλούζες της συλλογής και είναι ένα μεταξένιο υλικό από εσπεριδοειδή.

Η αγάπη της H&M όμως για το περιβάλλον αποτυπώθηκε εκτός από τα υφάσματα και στα patterns των ρούχων. Η νέα conscious συλλογή προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από όμορφα μοτίβα που μιμούνται τη φύση με τον πιο κομψό και chic τρόπο. Φύλλα αλόης, animal prints, ξεχωριστά floral μοτίβα, αλλά και κοσμήματα που έχουν δημιουργηθεί με πέτρες σε γήινες αποχρώσεις γίνονται όλα για κάθε γυναίκα που αγαπά το στιλ και θέλει να προστατεύει το περιβάλλον.

Top H&
Top H&M
Βραχιόλι H&M

 

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα