Γιατί είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείς κρέμα ματιών
Instagram @adela_hock

Η αλήθεια είναι πως η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Αυτό σημαίνει πως καθημερινά χρειάζεται να ακολουθούμε πιστά τη ρουτίνα ομορφιάς μας χωρίς να παραλείπουμε κάποιο βήμα. Εκτός από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση της επιδερμίδας όμως υπάρχει ένα βήμα που είναι ακόμα μεγαλύτερο sos. Αυτό δεν είναι άλλο από την εφαρμογή της κρέμας των ματιών.

Γιατί είναι όμως τόσο σημαντικό να φροντίζουμε αυτή την περιοχή;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι δέκα φορές πιο λεπτή και πιο ευαίσθητη από το υπόλοιπο πρόσωπο. Αυτό αυτομάτως σημαίνει πως είναι και πιο επιρρεπής στο να τραυματιστεί από τις ακτίνες του ήλιου, τη ρύπανση, την κούραση, ενώ δέχεται και μεγάλη ποσότητα από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Επίσης, όλοι μας καθημερινά ανοιγοκλείνουμε σχεδόν 10.000 φορές τα βλέφαρα μας, κάτι που προκαλεί πρόωρες ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών. Τα παραπάνω λοιπόν κάνουν αναγκαστική την περιποίηση της περιοχής και μάλιστα καθημερινά και χωρίς να την παραλείπουμε.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να απλώσετε την κρέμα ματιών;

1- Εάν ο σκοπός σου είναι να περιορίσεις όσο μπορείς τις πρώτες ρυτίδες που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή, θα πρέπει να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών από την εσωτερική γωνία και με μικρές και πολύ προσεκτικές κινήσεις να κατευθυνθείς προς την εξωτερική περιοχή.

2- Το ιδανικό δάχτυλο για να εφαρμόζεις την κρέμα ματιών είναι ο παράμεσος, καθώς το σχήμα και το μέγεθος του είναι ιδανικό για την περιοχή κάτω από τα μάτια.

3- Πάντα θα πρέπει να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις χωρίς να ασκείς μεγάλη πίεση.

4- Να χρησιμοποιείς καθημερινά κρέμα ματιών, αλλά να επιλέγεις την ιδανική ανάλογα με τις ανάγκες σου. Μάλιστα, ενδέχεται να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις διαφορετική κρέμα το πρωί και διαφορετική το βράδυ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα