Μαλλιά

Γιατί δεν μακραίνουν τα μαλλιά σου;

Ξέρουμε γιατί ενώ προσπαθείς να έχεις κάτι παρακάτω από καρέ, δεν τα κατάφερες ποτέ.

 

InStyle.gr

ladylike makrua mallia

Γιατί ενώ προσπαθείτε με θεωρίες και λαδάκια, τα μαλλιά σας δεν μακραίνουν; Το ερώτημα αυτό, ήρθε να απαντήσει το Ladylike.gr. Αν θέλεις πλούσια μαλλιά, κάτω από τον ώμο, σίγουρα πρέπει να περιορίσεις τα ντεκαπάζ, τις υψηλές θερμοκρασίες και να αυξήσεις την περιποίηση με όποια από τα προϊόντα που κυκλοφορούν εκεί έξω και σου ταιριάζουν.

Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, υπάρχει περίπτωση να μη μπορέσεις ποτέ να γίνεις Ραπουνζέλ. Και αυτό δεν είναι γιατί εσύ κάτι κάνεις λάθος, αλλά επειδή έτσι είναι η φύση των μαλλιών σου.

Και εξηγούμαστε: Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,5 εκατοστά τον μήνα. Γενικά, κάποιες από εμάς έχουν κύκλο ζωής μαλλιών από 2 έως 6 χρόνια. Aν τα δικά σου έχουν μικρό κύκλο ζωής, τότε θα μπορούν να μακρύνουν μέχρι τον ώμο σου. Αν έχουν μεγάλο, τότε θα φτάσουν περίπου μέχρι τη μέση σου.

Και αυτό γιατί όταν κλείσει ο κύκλος – του οποίου η διάρκεια μειώνεται όσο περνούν τα χρόνια – τότε όχι μόνο δε μακραίνουν τα μαλλιά σου αλλά πέφτουν και φυτρώνουν άλλα. Αυτό είναι και η εξήγηση στο γιατί χάνουμε περίπου 50 με 100 τρίχες την ημέρα.

Δε φταις εσύ, το DNA σου τα φταίει.

Διαβάστε ακόμα στο Ladylike:

InStyle.gr