Γιατί αξίζει φέτος να στηρίξετε την Ελένη Φουρέιρα;

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να δούμε την Ελένη Φουρέιρα στον πρώτο ημιτελικό του 63ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Altice Arena, στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας. Εμείς βάλαμε κάτω τα γεγονότα με τα οποία έχει απασχολήσει την επικαιρότητα τελευταία, το σκεφτήκαμε καλά και αποφασίσαμε πως αξίζει φέτος να στηρίξουμε την Ελένη Φουρέιρα στην Eurovision για τους εξής λόγους:

Είναι κούκλα και φοράει τέλειο ρούχο

Ξεκινάμε από τα προφανή. Η Ελένη Φουρέιρα μας αρέσει γιατί τι να κάνουμε, είναι όμορφη. Μας αρέσει το σοκολατένιo δέρμα της, τα σγουρά και πλούσια μαλλιά της, το ιδιαίτερο πρόσωπο της, το χαμόγελο, το βλέμμα, το σώμα της και φυσικά η τέλεια ολόσωμη φόρμα που θα φορέσει από τον Έλληνα σχεδιαστή Vrettos Vrettakos. Slaying girl!

Έχει τέλεια σκηνική παρουσία

Από τα βίντεο με τα στιγμιότυπα του τραγουδιού που έχουν διαρρεύσει φαίνεται πως θα έχει μια απίστευτη εμφάνιση επί σκηνής, με εκρηκτικό χορευτικό από την Sacha Jean-Baptiste, πλαισιωμένη αυστηρά από γυναίκες και φλόγες να πετάγονται, δεν έχει να ζηλέψει και πολλά από διεθνείς εμφανίσεις βεληνεκούς Beyonce. Αναμένουμε μόνο να το δούμε σήμερα και με τα κατάλληλα πλάνα και είμαστε σίγουροι πως θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Κάνει σωστά την δουλειά της

Αναμφίβολα η Ελενη Φουρέιρα είναι πολύ καλή σε αυτό που κάνει. Και είναι καλή επειδή αγαπά τη δουλειά της και δουλεύει σκληρά. Ίσως να ακούγεται αυτονόητο αλλά δεν είναι, τίποτα δεν της χαρίστηκε, ούτε έγινε σταρ από τη μια μέρα στην άλλη από την άνεση του καναπέ της. Επιπλέον, μέχρι να ακούσει το πολυπόθετο ναι από την Κύπρο για την συμμετοχή της είχε δεχτεί την απόρριψη αρκετές φορές.

Αλλά ακόμη και αν δεν σας συγκινούν όλα αυτά, αν σας είναι τελείως αδιάφορη η Ελένη Φουρέιρα, δεν σας αρέσει η μουσική της και σνομπάρετε την Εurovision σαν ένα kitsch πανηγυράκι, ίσως με την στήριξη της Φουρέιρα από την Ευρώπη να καταφέρει να έρθει και η λύτρωση, τόσο για εκείνη όσο και για εμάς. Κάθε φορά που κάποιος ανέφερε κάτι θετικό για εκείνη θα βρισκόταν κάποιος άλλος που θα την κατηγορούσε χρησιμοποιώντας μάλιστα ως επιχείρημα και το επίμαχο μυστικό της καταγωγής της από την Αλβανία λες και αυτή θα μπορούσε να μειώσει το ταλέντο της. Την ώρα που στο εξωτερικό η Jennifer Lopez χτίζει μια περσόνα- σταρ ως “Jenny from the block”, στην Ελλάδα η Ελένη Φουρέιρα στα πρώτα της βήματα αισθάνθηκε την ανάγκη να κρύψει την καταγωγή της ή έστω να “την τροποποιήσει”, επειδή ανησυχούσε μήπως δεν την δεχτούν ως τραγουδίστρια για το πρώτο πρόγραμμα στις λαϊκές πίστες. Και δυστυχώς σαν την Ελένη υπάρχουν ακόμη πολλά κορίτσια που στην προσπάθεια τους να γίνουν αποδεκτά μπορεί να μην λένε ακριβώς ψέματα αλλά ίσως κάνουν κάποιες μικρές παραλείψεις στην ιστορία τους και να αποποιούνται καταγωγή, γονείς, φίλους, παιδικά χρόνια, δουλειές στις οποίες έχουν εργαστεί, προσωπικές ιστορίες και τόσα άλλα που συνθέτουν την προσωπικότητα τους προκειμένου να μπουν στα μεγάλα σαλόνια, τις κουλ παρέες, την δουλειά που ονειρεύονται.

Για τους λόγους αυτούς λοιπόν στηρίζουμε την Ελένη Φουρέιρα και ελπίζουμε να γίνει η αφορμή να νοιώθουμε λίγο λιγότερο άγχος για αυτό που είμαστε και να πιστεύουμε λίγο περισσότερο στο ταλέντο μας κάθε φορά που πάμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στη ζωή μας.

Από την Δέσποινα Αποστολοπούλου

Ακολουθήστε το instyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα