Game of Thrones: Το τέλος της σειράς θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για την οικονομία των ΗΠΑ

Εκατομμύρια τηλεθεατές στις ΗΠΑ- όπως άλλωστε και σε όλο τον κόσμο- παρακολούθησαν το τελευταίο επεισόδιο της πιο πολυσυζητημένης σειράς του Netflix, Game of Thrones. Το τελευταίο επεισόδιο του 8ου και επίσης τελευταίου κύκλου προβλήθηκε την Κυριακή ενώ πολλοί αναμένεται να το παρακολουθήσουν και σήμερα.

Η επόμενη ημέρα όμως από το τέλος της σειράς δεν θα είναι και τόσο καλή για την αμερικανική οικονομία αφού αναμένεται να κοστίσει 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Workforce Institute at Kronos περίπου 27.7 εκατομμύρια θαυμαστές της σειράς πρόκειται είτε να απουσιάσουν την επομένη της προβολής του τελευταίου επεισοδίου από την δουλειά τους, είτε να καθυστερήσουν να πάνε αργά είτε να είναι λιγότερο παραγωγικοί από το συνηθισμένο.

Πιο αναλυτικά η έρευνα αναφέρει πως 10,7 εκατομμύρια εργαζόμενοι δεν θα πάνε καθόλου για δουλειά.

Τα στοιχεία της Kronos δείχνουν ότι 35.8 εκατομμύρια τηλεθεατές του Game of Thrones, ξοδεύουν από την μέρα που προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο του τελευταίου κύκλου περίπου μία ώρα από την εργασία τους κάθε εβδομάδα μιλώντας, διαβάζοντας ή ποστάροντας στο διαδίκτυο για τη σειρά.

Όπως σημειώνεται ή έλλειψη παραγωγικότητας έχει ήδη κοστίσει στους εργοδότες ένα αρκετά μεγάλο ποσό το οποίο υπολογίζεται στα 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί τη Δευτέρα.

Πηγή PeopleGreece

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα