Φριζαρισμένα μαλλιά λόγω υγρασίας; Σας έχουμε τη λύση!
Pixel Formula;

Ωραίο το κρύο, ωραίο το χουχούλιασμα με τσάι και κουβέρτες στον καναπέ για netflix, αλλά ποτέ κανείς σε αυτή τη γη δεν είπε “τι τέλεια που βρέχει ενώ έχω να κάνω διάφορες δουλειές εκτός σπιτιού”. Γιατί αν τα μαλλιά σας φριζάρουν εύκολα, το «look» αυτό γίνεται πολύ χειρότερο όταν βρέχει ασταμάτητα, όπως συμβαίνει τις τελευταίες μέρες. Μην αγχώνεστε, λύσεις υπάρχουν και παρακάτω θα διαβάσετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να πείτε αντίο στο φριζάρισμα.

Αρχικά να σας πούμε γιατί συμβαίνει το φριζάρισμα (όχι, όχι, δεν σας μισεί το σύμπαν, υπάρχει λόγος!): Η κάθε μια από τις τρίχες μας αποτελείται από λέπια. Τα λέπια αυτά μοιάζουν πολύ με εκείνα του ψαριού σε πολύ μικρότερη κλίμακα ή ακόμα καλύτερα, μοιάζουν με τις παγιέτες σε ένα φόρεμα. Όταν όλα είναι γυρισμένα προς την ίδια πλευρά και στέκονται flat το αποτέλεσμα είναι λείο. Όταν λοιπόν τα λέπια είναι ανασηκωμένα ή είναι μπερδεμένη η φορά τους ή εντελώς γυρισμένη αντίθετα, τότε το αποτέλεσμα είναι το γνωστό σε όλους μας φριζάρισμα. Τα μαλλιά που έχουν μεγαλύτερη τάση είναι τα πολύ ξηρά, τα σγουρά και τα βαμμένα μαλλιά γιατί οι άκρες τους είναι οι πιο ευαίσθητες.

Τι κάνει λοιπόν τα μαλλιά μας να φριζάρουν; Ουσιαστικά, οτιδήποτε χαλάει τη φορά ή τη στάση από το κάθε λέπι. Η αφυδάτωση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Μην έχοντας αρκετή υγρασία, τα λέπια της τρίχας ανασηκώνονται. Ένας ακόμα παράγοντας όμως είναι και η υγρασία. Όταν υπάρχει υπερβολική υγρασία στην ατμόσφαιρα, η δομή της τρίχας αλλάζει με αποτέλεσμα να ανασηκώνονται και πάλι τα λέπια. Η καταστροφή της τρίχας στην άκρη είναι ένας ακόμα λόγος καθώς τα λέπια δεν έχουν τη σωστή δομή. Τέλος, το συνεχές ή λάθος χτένισμα επίσης προκαλούν φριζάρισμα.

Η σωστή περιποίηση είναι το α και το ω. Όταν η τρίχα είναι υγιής τότε οι πιθανότητες να φριζάρει είναι λιγότερες. Το τακτικό κούρεμα, η σωστή ενυδάτωση και ο περιορισμός του styling και των θερμών εργαλείων επιβάλλεται. Με το κούρεμα απαλλάσσεστε από τις κατεστραμμένες άκρες που είναι και οι πιο επιρρεπείς στο φριζάρισμα. Με τη σωστή ενυδάτωση εξασφαλίζετε ότι τα λέπια της τρίχας βρίσκονται στις τέλειες συνθήκες και με τον περιορισμό των εργασιών και του styling φροντίζετε να διατηρήσετε αυτές τις συνθήκες.

Ακόμα, πολλές από εσάς χτενίζετε τα μαλλιά σας στεγνώνοντας με το σεσουάρ με το κεφάλι προς τα κάτω. That’s a no no! Αυτό διαταράσσει τη δομή από τα λέπια της τρίχας και προκαλεί ακόμα περισσότερο φριζάρισμα. Ακόμα, με το να πιάνετε συνέχεια τα μαλλιά σας μεταφέρετε το στατικό ηλεκτρισμό. Μπορεί να νομίζετε πως χαϊδεύοντας τις τούφες σας κλείνετε τα λέπια αλλά στην ουσία μεταφέρετε στατικό ηλεκτρισμό που τα φριζάρει. Τέλος, όχι στο πολύ τρίψιμο με την πετσέτα. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να μπερδεύετε τα μαλλιά σας και να ανασηκώνετε τα λέπια. Ταμπονάρετε με την πετσέτα, μην τρίβετε και μην χτενίζετε με βία.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα