Dry Brushing: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να αποκτήσετε λαμπερό, απαλό δέρμα

Σίγουρα θαυμάζετε την λαμπερή επιδερμίδα στα σώματα των μοντέλων και των celebrities στο κόκκινο χαλί και αναρωτιέστε πώς το καταφέρνουν. Το μυστικό τους είναι πολύ απλό και ακούει στο όνομα dry brushing, δηλαδή στεγνό βούρτσισμα στο σώμα με σφουγγάρι. Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται στον χώρο της ομορφιάς εδώ και πάρα πάρα πολλά χρόνια, αλλά τα τελευταία έχει γίνει μεγάλη τάση στο Hollywood.

Πώς γίνεται λοιπόν και γιατί πρέπει να το δοκιμάσετε και εσείς;

Ο τρόπος είναι πολύ απλός, αφού δεν περιλαμβάνει κάτι παραπάνω από αυτό που υποδηλώνει η ονομασία του dry brushing. Σε στεγνό δέρμα –ιδανικά πριν μπείτε για ντους-, ξεκινάτε από τα κάτω άκρα και ανεβαίνετε, κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το είδος της βούρτσας – χρειάζεστε μία από αυτές με την σκληρή, φυσική τρίχα, που συνήθως έχουν ξύλινη βάση/λαβή.dry-brushing-stegno-vourtsisma

Το τρίψιμο αυτό θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, θα αφήσει το δέρμα σας απίστευτα λαμπερό και, καθώς βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθάει στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας.

Τρίβεστε, κάνετε ντους,  ύστερα απλώνετε μία ενυδατική λοσιόν σώματος και hello λαμπερή επιδερμίδα των celebrities. Προσοχή όμως, αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο περιορίστε το dry brushing σε μία φορά την εβδομάδα, αλλιώς μπορείτε να το κάνετε και δύο.

round-body-brush the body shopΔική μας αγαπημένη η συγκεκριμένη βούρτσα από το The Body Shop (€14.50).

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα