Μαλλιά

Big no no! Πέντε λάθη που κάνετε όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling στα μαλλιά σας

Σταματήστε asap!

Χρύσα Δαρσακλή

Χρύσα Δαρσακλή

Getty Images, εργαλεία styling

Getty Images

Αν τα μαλλιά μας μπορούσαν να μιλήσουν, τότε μάλλον θα έλεγαν πόσο δεν τους αρέσει η θερμότητα. Τα καυτά εργαλεία styling μπορεί να μας βοηθούν και να «σώζουν» την κατάσταση όταν τα μαλλιά μας κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά ταυτόχρονα έχουν βαλθεί να καταστρέφει τα μαλλιά μέρα με τη μέρα, λεπτό με το λεπτό. Οκ εντάξει, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά, αλλά αν δεν αλλάξετε το συντομότερο τις παρακάτω συνήθειες, ετοιμαστείτε να αποχαιρετήσετε τα λαμπερά, υγιή μαλλιά σας.

Το βάζετε σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες

Τα σύγχρονα ισιωτικά έχουν ρύθμιση για να επιλέξετε τη θερμότητα που χρειάζεστε. Με το να το βάζετε στο maximum ούτε τα ισιώνετε γρηγορότερα, ούτε καλύτερα. Δεν χρειάζεστε υψηλή θερμοκρασία συνεπώς κρατήστε τη σε λογικά επίπεδα, δηλαδή περίπου στη μέση.

Δεν χρησιμοποιείτε προϊόντα προστασίας

Και δεν εννοούμε για τα χέρια σας, αλλά για την τρίχα σας. Η αγορά είναι γεμάτη προϊόντα προστασίας από τη θερμότητα. Επενδύστε σε αυτά για να έχετε και ίσια ΚΑΙ όμορφα μαλλιά.

Getty Images, εργαλεία styling

Getty Images

Ισιώνετε την ίδια τούφα ξανά και ξανά

Αν ίσιωσε, μην την παιδεύετε άλλο, δεν κερδίζετε κάτι, απλά την καίτε. Αν δεν ίσιωσε πιάστε την επόμενη και ξαναπεράστε τη αργότερα γιατί… την καίτε. Είναι τόσο απλό.

Τα ισιώνετε ενώ είναι ακόμα νωπά

Τα μαλλιά σας πρέπει να είναι 100% στεγνά για να τα περάσετε με το ισιωτικό. Αν δείτε ατμό ή ακούσετε «τσιτσίρισμα» τότε είστε σε ΠΑΡΑ πολύ κακό δρόμο. Στην ουσία τα ψήνετε, τα τηγανίζετε και άρα τα καταστρέφετε. ΜΟΝΟ σε εντελώς στεγνά μαλλιά το ισιωτικό.

Τα ισιώνετε υπερβολικά

Και κατά συνέπεια φαίνονται οι ατέλειές τους και γενικά δείχνουν αφύσικα. Για το τέλειο ίσιο αποτέλεσμα αντί να κινείτε την πρέσα παράλληλα με το πρόσωπό σας, κινήστε τη κάνοντας ένα νοητό C ανοίγοντας το χέρι σας καθώς την κατεβάζετε στην τούφα και γυρνώντας το ελαφρώς προς τα μέσα. ΟΧΙ δεν θα κάνει σπάσιμο, απλά θα κάνει ένα πιο ρεαλιστικό ίσιωμα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Χρύσα Δαρσακλή