Beauty Diet: Οι τροφές που ομορφαίνουν και πρέπει να εντάξετε asap στη διατροφή σας
Instagram

Δεν θα πούμε ψέματα: οι περισσότεροι εδώ στο InStyle είμαστε beauty junkies. Δοκιμάζουμε ό,τι νέο βγαίνει και απολαμβάνουμε υπερβολικά την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης. Παρόλα αυτά, δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε πως η ομορφιά ξεκινά από μέσα και όσες κρέμες κι αν βάλουμε, αν δεν παίρνουμε καθημερινά όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ποτέ το επιθυμητό. Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε σούπερ λαμπερά μαλλιά, αψεγάδιαστο δέρμα και γερά νύχια, φροντίστε να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας τις παρακάτω τροφές.

Τροφές που κάνουν καλό στο δέρμα

ΝΕΡΟ

Το ακούτε συνέχεια, αλλά ισχύει και με το παραπάνω. Είναι το πιο σημαντικό από όλα τα παρακάτω και φυσικά ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για αποτοξίνωση. 8 ποτήρια την ημέρα, τον δερματολόγο κάνουν πέρα!

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

Τα ceramides που περιέχουν τροφές όπως το καστανό ρύζι, ενσωματώνονται στην εξωτερική στοιβάδα της επιδερμίδας προσφέροντάς της ενυδάτωση και καλύτερη όψη.

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ

Η ιδιότητά τους να απελευθερώνουν τους γλυκαντικούς παράγοντες με αργό ρυθμό, βοηθά στη ρύθμιση του στρες και του μεταβολικού σας ρυθμού, ενώ η Β – Καροτίνη που περιέχουν, μετατρέπεται σε βιταμίνη Α και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μεταφέροντας περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρα. Το αποτέλεσμα; Πιο λαμπερό και υγιές δέρμα.

ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ

Μπορεί να λερώνουν, όμως όταν πρόκειται για το δέρμα σας, τα παντζάρια έχουν καθαριστικές ιδιότητες. Πλούσια σε βιταμίνη Α, ποτάσιο και ασβέστιο, μειώνουν τη χοληστερίνη του οργανισμού και προσφέρουν ομοιόμορφη όψη στην επιδερμίδα.

Τροφές που κάνουν καλό στα μαλλιά

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Γεμάτα φολικό οξύ και Βιταμίνη Β, αυτά τα λαχανικά βοηθούν τον οργανισμό να αξιοποιεί καλύτερα την πρωτεϊνη, μεταφέροντάς τη πιο γρήγορα στα μαλλιά σας. Μισή κούπα σπαράγγια την ημέρα είναι απαραίτητα, ειδικά αν σκεφτείτε ότι επιταχύνουν και την ανάπτυξη των μαλλιών.

ΦΑΚΕΣ

Ιδανική πηγή σιδήρου, ενός από τα πιο απαραίτητα συστατικά για δυνατά και υγιή μαλλιά. Ο σίδηρος βοηθά το οξυγόνο να φτάσει στους θύλακες των μαλλιών, κάνοντάς τα να αναπτύσσονται πιο γρήγορα.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ

Χάρη στο σπουδαίο αντιοξειδωτικό που περιέχουν, το οποίο δεν είναι άλλο από το λυκοπένιο, οι ντομάτες βοηθούν στη διατήρηση του κολλαγόνου των μαλλιών. Αν μάλιστα είναι και μαγειρεμένες, ακόμα καλύτερα. Γεμιστά ftw!

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το πιο θαυματουργό τρόφιμο για τα μαλλιά, το αβοκάντο προσφέρει όλα τα καλά λιπαρά που χρειάζονται, ενώ είναι πλούσια και σε βιταμίνες B και E, οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη κατάσταση του τριχωτού της κεφαλής, ενώ τα καλά λιπαρά που περιέχει ενυδατώνουν και τα λέπια της τρίχας.

BLUEBERRIES

Άριστη πηγή αντιοξειδωτικών, διατηρούν τη νεανική όψη των μαλλιών ενώ καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν θαμπή και ταλαιπωρημένη όψη. Προσθέστε τα στο πρωινό σας και θα δείτε άμεση βελτίωση στα μαλλιά σας.

ΜΕΛΙ

Μια μικρή ποσότητα μελιού καθημερινά έχει μεγάλο όφελος για την υγεία σας γενικά αλλά και για τα μαλλιά ειδικότερα, αφού έχει τη δυνατότητα να προσελκύει τα μόρια νερού. Το αποτέλεσμα θα είναι λαμπερά, ενυδατωμένα μαλλιά.

ΣΟΛΩΜΟΣ

Γεμάτο Ω-3 λιπαρά, αυτό το ψάρι είναι επίσης μια άριστη πηγή σιδήρου και βιταμίνης B12, απαραίτητων συστατικών για μαλλιά και δέρμα. Παράλληλα, προσφέρει και πρωτεϊνες και βιταμίνη D, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο την υγεία των μαλλιών σας.

Τροφές που κάνουν καλό στα νύχια

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Το ασβέστιο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την καλή κατάσταση των νυχιών. Αν δεν είστε fans των γιαουρτιών ή του γάλακτος, δοκιμάστε να δημιουργήσετε ευφάνταστα smoothies για το πρωινό σας.

ΠΡΩΤΕΙΝΗ

Ακόμα, απαραίτητη είναι και η πρωτεϊνη, συστατικό που μπορείτε να βρείτε σε τροφές όπως ψάρια και πουλερικά, καθώς και σε ορισμένα λαχανικά. Εντάξτε στη διατροφή σας το κοτόπουλο, τα ψάρια και το σπανάκι και πείτε αντίο στα αδύναμα νύχια που σπάνε πανεύκολα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα