Έξοδος

Η Αθηνά Ανδρεάδη για δύο μοναδικές εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club

Τρίτη και Τετάρτη αφηνόμαστε να μας μαγέψει η ονειρική φωνή της Αθηνάς Ανδρεάδη. 

InStyle.gr

H Athena andreadi gia dyo monadikes emfaniseis sto half note

Photo: Δημήτρης Σκουλός από τη φωτογράφηση που πραγματοποίησε για το InStyle, Μαρτίου.

Φωνή καθαρή σαν τον Ελληνικό ουρανό και μοναδική στην παγκόσμια σκηνή, μουσική λιτή και ουσιαστική, με στίχους που συνδυάζουν το μυθολογικό και το σύγχρονο.

Η ξεχωριστή Athena, μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις γυναικών  τραγουδοποιών – ερμηνευτριών που διαθέτει η χώρα μας, παρουσιάζει στο Half Note Jazz Club το πρώτο της ελληνόφωνο album «Γήινοι  Άγγελοι», που θα κυκλοφορήσει μέσα στο Μάρτιο από την MINOS-ΕΜΙ, καθώς επίσης και επιλογές από τα δύο αγγλόφωνα albums της (“Breathe With Me” και “Peeling Apples”), που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή και εγχώριο Τύπο, σε ένα σπάνιο ομόφωνο μπαράζ από ευμενή σχόλια.

Η διαδρομή για έναν Έλληνα καλλιτέχνη είναι συνήθως από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Στην περίπτωση της Αthena, αφετηρία στάθηκε αυτό που για τους υπόλοιπους είναι ο προορισμός. Mε την υπέροχη φωνή και την λαμπερή της παρουσία, έχει καταφέρει να κατακτήσει το Βρετανικό κοινό, με sold-out περιοδείες και εμφανίσεις σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ, συνεργασίες με καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, ενώ το Channel 5 της Αγγλίας την επέλεξε για ένα ντοκυμαντέρ με τίτλο “My Music”, που επιμελήθηκε ο Tom Ravenscroft, γιος του θρυλικού ραδιοφωνικού παραγωγού του BBC Radio One, John Peel.

H Αthena καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά την folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία, ενώ οι ζωντανές της εμφανίσεις αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασέρνει, τόσο στα δικά της τραγούδια, όσο και στις στιγμές αυτοσχεδιασμού.

Σε πείσμα των καιρών που δημιουργούν μια τάση φυγής από την Ελλάδα, η Αthena επιστρέφει στην πατρίδα της για το πρώτο της ελληνόφωνο album, υπογράφοντας η ίδια όπως πάντα τη μουσική και τους στίχους (με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι).

Διαβάστε επίσης – Homey: Το νέο εστιατόριο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου στο Χαλάνδρι

InStyle.gr