Απολέπιση: Αυτό που πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο έχει φτάσει, τα καλοκαιρινά μας ρούχα έχουν μπει στις ντουλάπες μας αλλά ακόμα θέλουμε να νιώθουμε το δέρμα μας λείο και απαλό σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά που ήμασταν  στην θάλασσα. Με την απολέπιση, αποβάλουμε τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και της δίνουν όψη θαμπή και «ζαρωμένη».

Εμείς σας προτείνουμε κάποια βασικά βήματα για να κάνετε απολέπιση στο σπίτι, αποκαλύπτοντας ένα υπέροχο, νεανικό  δέρμα.

 

Η καλή απολέπιση ξεκινά από το ντους

Επενδύστε σε ένα φυσικό σφουγγάρι, σε μια λούφα ή σε ένα τρίχινο γάντι για να κάνετε μασάζ  και επιμείνετε στις φτέρνες, στις γάμπες, στα γόνατα και στους αγκώνες περιοχές που συνήθως είναι πιο άγριες για να αποβάλλετε να νεκρά κύτταρα ήδη από την στιγμή που θα μπείτε στο ντους .

Scrub away

Ένα καλό scrub είναι απαραίτητο για την σωστή απολέπιση του δέρματος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα απολεπιστικά προϊόντα που διατίθενται στο εμπόριο ή να φτιάξετε ένα μόνες σας, χρησιμοποιώντας υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας σας όπως κόκκους καφέ, ζάχαρη ή χοντρό αλάτι σε συνδυασμό με κάποιο λάδι.

Keep it hydrated

Μόλις τελειώσετε με την απολέπιση, μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν φροντίδας, είτε αυτό είναι ένα butter σώματος για λάμψη είτε μια απλή κρέμα ενυδάτωσης. Κάντε μασάζ στις φτέρνες με ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν και φορέστε ζεστές κάλτσες για να «ξεκουράσετε» την όψη των ποδιών μετά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθείστε αυτά τα βήματα για να έχετε ένα δέρμα όμορφο, λείο και λαμπερό, έτοιμο να υποδεχθεί τον χειμώνα!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα