Αν έχετε ακμή, ίσως φταίει το κινητό σας!
Pixelformula

Παραδεχτείτε το: δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το κινητό σας. Η σκέψη και μόνο του να φύγετε από το σπίτι χωρίς αυτό είναι μια mini ιστορία τρόμου. Είτε για τη δουλειά, για τη διασκέδαση, για τη βαρεμάρα ή τον εθισμό (hello instagram stalking), το κινητό έχει γίνει όχι απλά αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας, αλλά του εαυτού μας. Είτε παίζουμε με αυτό, στέλνουμε μηνύματα ή –στο θέμα μας- μιλάμε με τις ώρες, η επαφή μας μαζί του είναι συνεχής. Κοιμόμαστε πλάι του for the love of God! Είναι η σχέση μας, ο δεσμός μας. Αυτός ο δεσμός ωστόσο μπορεί να αποβεί καταστροφικός για την επιδερμίδα.

Βλέπετε, το κινητό μας είναι γεμάτο μικρόβια. Σκεφτείτε απλά πόσες φορές την ημέρα πιάνετε το κινητό σας και πόσες από αυτές τις φορές έχετε πλύνει ή απολυμάνει τα χέρια σας πιο πριν. Ελάχιστες! Ότι υπάρχει στα χέρια σας, υπάρχει και στο κινητό σας συν λιπαρότητα από το δέρμα σας συν μακιγιάζ. Είναι μια ρυπαρή εστία μικροβίων όπως και τα χέρια σας εξάλλου και γι’ αυτό δεν πρέπει να πιάνετε συνεχώς το πρόσωπό σας.

Η ακμή που οφείλεται το κινητό λοιπόν είναι γεγονός. Τα μικρόβια συσσωρεύονται στο δέρμα, κλείνουν τους πόρους, δημιουργούν μολύνσεις και καταλήγετε με σπυράκια στα μάγουλα.  Ώρα να αναλάβετε δράση λοιπόν!

  • Το προφανές. Χρησιμοποιήστε hands free. Το κινητό σας δεν θα έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας άρα problem solved.
  • Ο καθαρισμός. Επενδύστε σε ένα πακέτο μαντιλάκια Dettol και σκουπίζετε συχνά την οθόνη σας. Να σας γίνει συνήθεια.
  • Μην πιέζετε. Όχι τα σπυράκια, το κινητό στο πρόσωπό σας. Όσο το πιέζετε οι πόροι σας εκκρίνουν περισσότερη λιπαρότητα και λιπαρότητα ίσον σπυράκια. Λιπαρότητα και μικρόβια ίσον σπυράκια.

Ναι, αυτά μόνο πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την ακμή από το κινητό.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα