Μακιγιάζ

Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, θα λατρέψετε αυτό το lip trend

Εάν είστε από τις γυναίκες που αγαπάνε τα βαμμένα χείλη αλλά βάζουν κραγιόν στο ασανσέρ αυτό το νέο lip trend θα σας κάνει να το λατρέψετε.

Κωνσταντίνα Δαούτη

lip trend lip stain

Εάν είστε από τις γυναίκες που αγαπάνε τα βαμμένα χείλη αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο για μακιγιάζ (εγώ το ομολογώ πως βάζω το κραγιόν μου όταν είμαι στο ασανσέρ) αυτό το νέο lip trend θα σας κάνει να το λατρέψετε.

Με μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω πως σταδιακά φεύγουμε από την πολύ στημένη εικόνα που συνήθιζε να είναι αρκετά δημοφιλής στα social media και πάμε σε πιο εφικτά πρότυπα ομορφιάς. Το να έχει κανείς ατέλειες (τις οποίες αγαπά) δεν είναι πια κατακριτέο αλλά ζητούμενο. Γι αυτό ενθουσιάστηκα όταν είδα το συγκεκριμένο lip trend να κατακλύζει τις πασαρέλες. Πρόκειται για μια τάση που ήρθε να αντικαταστήσει τα matte liquid lipsticks, το overlining των χειλιών, και το καλοσχηματισμένο cupid bow, στον αντίποδα της εικόνας που πρεσβεύει η Kylie Jenner αλλά και πολλές άλλες celebrities. Στην ουσία, στόχος είναι το κραγιόν να φαίνεται «επιμελώς ατημέλητο», σαν να σας έχουν μόλις φιλήσει, αφήνοντας στα χείλη μια ελαφριά αίσθηση χρώματος αντί για ένα «ολοκληρωμένο, τέλειο αποτέλεσμα».

Είναι μια τάση που είναι πολύ εύκολο να ακολουθήσετε, είτε χρησιμοποιώντας κάποιο lip stain (όπως είναι το πολύ αγαπημένο μου Benetint της Benefit) ή απλά εφαρμόζοντας ταμποναριστά το κραγιόν σας για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

lip trend lip stain

Ένας άλλος λόγος που μου αρέσει αυτό το trend είναι γιατί αγκαλιάζει τις ατέλειες που έχουν τα χείλη, και αναδεικνύει τη φυσικότητα τους. Είναι OK να μην έχουμε σαρκώδη χείλη, είναι OK να έχουμε άνισο φυσικό περίγραμμα, είναι OK το ένα χείλος να είναι διαφορετικό από το άλλο! Το αποτέλεσμα που αφήνει, είναι ανέμελο, σύγχρονο και πολύ όμορφο, ειδικά αν το υπόλοιπο μακιγιάζ είναι σε ήσυχους τόνους.  Εγώ ήδη έχω ασπαστεί αυτό το trend, το όποιο βρίσκω πολύ σέξι και ταυτόχρονα φρέσκο.

Περιμένω τη δική σας γνώμη!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Κωνσταντίνα Δαούτη