Μακιγιάζ

Αυτός είναι ο νέος τρόπος να βάζετε πούδρα

Και τον εφαρμόζουν όλοι οι makeup artists.

 

Κωνσταντίνα Δαούτη

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Ξέρουμε πλέον πως τα πολύ βαμμένα και ματ πρόσωπα με «στοκαρισμένο εφέ πούδρας» φεύγουν από την  μόδα και την θέση τους παίρνουν τα πρόσωπα που λάμπουν και ακτινοβολούν υγεία ενώ φαίνονται φυσικά. Πώς μπορούμε όμως να πετύχουμε αυτό το look χωρίς να φαινόμαστε ιδρωμένες ή ακόμα χειρότερα σαν να έχουμε λιπαρή επιδερμίδα;

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Το μυστικό βρίσκεται στην πούδρα και στην εφαρμογή της η οποία δεν ακολουθεί τον κανόνα «σετάρω το μακιγιάζ μου βάζοντας πούδρα σε όλο το πρόσωπο» αλλά αντιθέτως, χρησιμοποιώ την πούδρα ως καλλυντικό ακριβείας και την τοποθετώ στρατηγικά στα σημεία. Συγκεκριμένα, αν θέλετε να έχετε ένα λαμπερό μεν λιπαρό δε πρόσωπο, το εφέ που πρέπει να πετύχετε είναι αυτό της φυσικής γυαλάδας. Η διάσημη makeup artist, Nam Vo, δεν έχει τυχαία 170 χιλιάδες followers στο Ιnstagram, μιας και έχει καταφέρει να κάνει αυτή τη φυσική λάμψη σήμα κατατεθέν της.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Η ίδια προτείνει να μην χρησιμοποιούμε ένα τεράστιο χοντρό πινέλο για να απλώσουμε την πούδρα σε όλο μας το πρόσωπο, καθώς αυτό κάνει την όψη της επιδερμίδας να φαίνεται flat και ενιαία, «καταπίνοντας» όποιες γυαλάδες ή λάμψεις είχαμε προσθέσει στο μακιγιάζ μας. Χρησιμοποιώντας την πούδρα όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα προϊόν ακριβείας (όπως για παράδειγμα το μολύβι ματιών), μπορείτε να ελέγξετε ποιες περιοχές θέλετε να τονίσετε, ποιες να σετάρετε και ποιες να αφήσετε να λάμπουν, δημιουργώντας ένα φυσικό λαμπερό αποτέλεσμα με ελεγχόμενες γυαλάδες. Τοποθετήστε την πούδρα μόνο στις περιοχές που έχουν πραγματικά ανάγκη, όπως το μέτωπο, η μύτη, και το κέντρο του πιγουνιού, αποφεύγοντας τα μάγουλα, τα ζυγωματικά και την ράχη της μύτης. Ακόμα και αν είναι λίγο λιπαρά, η λάμψη αυτή θα κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται φυσικό και όχι σαν να έχετε απλώσει στο πρόσωπό σας στρώσεις από αλεύρι.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

☀️ Did someone order a golden dumpling 🥟 👆🏻? @chey_maya In this #highlighterporn I used @marcbeauty mega glaze all over foil with @ctilburymakeup highlighter brush 🙏 and @bobbibrown foundation in 6 golden ☀️ #namvoglow #dewydumplings

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NAM VO✨GLOW💫 (@namvo) στις

Μπορείτε να εμπνευστείτε από το instagram της Nam Vo εδώ, και θυμηθείτε: αν απλώσετε την πούδρα σας με φειδώ και ακρίβεια, το μακιγιάζ σας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ ταυτόχρονα θα φαίνεστε φυσικά λαμπερή.

Photo: Instagram

Photo: Instagram

Πως σας φαίνεται;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Κωνσταντίνα Δαούτη