9 τσάντες που έχουν πάρει το όνομα τους από τα πιο διάσημα fashion icons

Μερικές γυναίκες εκτός από πρότυπα ομορφιάς, συμπεριφοράς και ανθρωπισμού, έχουν καταφέρει να μείνουν στην ιστορία και στη μνήμα μας και ως διαχρονικά σύμβολα του στιλ και της φινέτσας. Η προσωπικότητα και το στιλ των Πρώτων Κυριών από διάφορες χώρες, των γυναικών της μουσικής βιομηχανίας, του κινηματογράφου αλλά και της μόδας, έχουν αποτελέσει όμως και πηγή έμπνευσης για τους μεγαλύτερους οίκους μόδας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, γυναίκες όπως η Grace Kelly και η Jackie Kennedy να γίνουν μούσες για μερικούς από τους μεγαλύτερους σχεδιαστές μόδας, οι οποίοι δημιούργησαν τσάντες και χάρισαν σε αυτές το όνομα της εκάστοτε μούσας τους. Κάτι σαν φόρο τιμής για την συμβολή τους στην εδραίωση της φινέτσας και της θηλυκότητας.

Μάλιστα, οι τσάντες αυτές εκτός από την επιτομή της κομψότητας έχουν ακόμα ένα κοινό. Τη διαχρονικότητα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι γυναίκες κρατούν τις συγκεκριμένες τσάντες, οι οποίες αναβαθμίζουν το στιλ τους στη στιγμή.

Jackie Kennedy

Instagram @jetsetbohemianshop

H πιο διάσημη Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α. με το μοναδικό της στιλ, ενέπνευσε τον οίκο Gucci, να δημιουργήσει την τσάντα «Jackie», η οποία μέχρι και σήμερα είναι από τις πιο all time classic τσάντες.

Πριγκίπισσα Diana

Instagram @princess.diana.forever

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα, εκτός των άλλων, κατάφερε να δώσει το όνομα της και σε μία τσάντα. Την «Lady Dior», του οίκου Dior.

Grace Kelly

Instagram @galasaloonkalamis

H βραβευμένη με Όσκαρ Αμερικανίδα ηθοποιός και πριγκιπίσσα του Μονακό, έγινε η αφορμή και η αιτία της δημιουργίας της τσάντας «Kelly» του οίκου Hermes.

Jane Birkin

Instagram @mywishlistforever

H θρυλική  τραγουδίστρια των 70s κίνησε το ενδιαφέρον του οίκου Hermes να δημιουργήσει την τσάντα «Birkin» προς τιμήν της.

Inès de La Fressange

Instagram @Inesdelafressangeofficial

Tο πρώην top model και μούσα του οίκου Chanel, έγινε και μούσα του Roger Vivier αποκτώντας την δική της τσάντα «Ines».

Carla Bruni

Instagram @Carlabruniofficial

H πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, πρώην μοντέλο και τραγουδίστρια, απέκτησε την δική της τσάντα «Carlalala» από τον Roger Vivier.

Alexa Chung

Instagram @Alexachung

Το it girl της μόδας απέκτησε μία τσάντα με το όνομα της, «Alexa», από τον οίκο Mulberry.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα