How-To

7 tips για να νιώθετε άνετα με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια σας

Φορέστε τα αγαπημένα σας παπούτσια χωρίς... πόνο

Kατερίνα Πιπέρη

PixelFormula

Γόβες, ψηλοτάκουνα πέδιλα, kitten heels, block heels. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια κατέχουν μία πολύ ξεχωριστή θέση τόσο στη καρδιά όσο και στη ντουλάπα μίας γυναίκας. Είναι η πινελιά που πάντα θα κάνει ένα σύνολο μας νας ξεχωρίσει, ενώ ένα νέο ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια μπορεί να ζωγραφίσει ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο μίας γυναίκας.

Αν θέλουμε βέβαια να είμαστε ειλικρινείς, τα ψηλοτάκουνα τακούνια δεν είναι και η πιο άνετη επιλογή που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα μας, όσο είναι ας πούμε τα sneakers και γενικά τα flat παπούτσια. Όσο όμορφο και κομψό μπορεί να είναι ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα παπούτσια άλλο τόσο πόνο ή ερεθισμούς μπορεί να μας προσφέρει.

Τα νέα σαφώς είναι καλά, καθώς δημιουργήσαμε μία λίστα με εύκολα και έξυπνα tricks που θα σας βοηθήσουν να φοράτε πιο συχνά τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα χωρίς να πονάνε τα πόδια σας.

PixelFormula

Πάγος

Αν νιώθετε πως τα καινούρια σας ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι κάπως στενά και ψάχνετε τρόπο για να τα κάνετε να είναι πιο άνετα, ο πάγος είναι μία από τις λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί. Πάρτε μικρές πλαστικές σακούλες, γεμίστε τες με νερό και προσέξτε να μείνει όλος ο αέρας εκτός. Τοποθετείστε τις σακούλες με το νερό μέσα στα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας και βάλτε τα στην κατάψυξη για 4 με 8 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε τα από την κατάψυξη και αφήστε τον πάγο να λιώσει, όσο βρίσκεται μέσα στα παπούτσια σας σε θερμοκρασία δωματίου. Ο πάγος θα βοηθήσει τα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας να «ανοίξουν» και να τα νιώθετε πιο άνετα.

Χρησιμοποιείστε το πιστολάκι για τα μαλλιά

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να αντιμετωπίσουν τα πολύ στενά παπούτσια. Η θερμότητα από τη συσκευή θα κάνει το δέρμα των παπουτσιών σας να χαλαρώσει, ώστε να σας ταιριάζει άψογα. Μπορείτε να φορέσετε ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα από τα πέδιλα, να βάλετε το πιστολάκι στον ζεστό αέρα και να ζεστάνετε το παπούτσι σας σε απόσταση μικρότερη των 20 εκατοστών και με διάρκεια 1 λεπτού. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να κουνάτε το πόδι σας από μέσα, ώστε να βοηθήσετε το δέρμα του παπουτσιού να χαλαρώσει και να πάρει τη μορφή του πέλματος σας.

Μη ξεχνάτε τις κάλτσες

Αν έχετε πάρει ένα καινούριο ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα, αλλά σας φαίνεται πως είναι κάπως στενά και φοβάστε να τα φορέσετε, τη λύση θα σας προσφέρουν οι κάλτσες. Φορέστε ένα ζευγάρι κάλτσες μέσα από τα πέδιλα όσο βρίσκεστε στο σπίτι σας και κάντε κάποιες βόλτες ή τις δουλειές του σπιτιού φορώντας τα. Έτσι, το δέρμα των παπουτσιών σας θα χαλαρώσει και θα μπορείτε να τα φορέσετε στην επόμενη έξοδο σας… χωρίς τις κάλτσες φυσικά.

Ψεκάστε με αποσμητικό 

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το αποσμητικό σας μπορεί να έχει παραπάνω από μία χρήσεις. Αν κάποιο σημείο των παπουτσιών σας, σας ερεθίζει και σας κάνει να μην μπορείτε να περπατήσετε άνετα, υπάρχει λύση. Την επόμενη φορά, πριν φύγετε από το σπίτι θυμηθείτε να βάλετε στα σημεία που σας ενοχλεί αποσμητικό, καθώς θα κάνει το δέρμα το παπουτσιών σας πιο απαλό και δεν θα σας προκαλεί ερεθισμούς.

PixelFormula

Τοποθετήστε επιθέματα

Το σημείο στο οποίο προκαλούνται οι περισσότεροι ερεθισμοί, ακόμα και πληγές στα πόδια μας από ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι το πίσω μέρος του ποδιού μας. Την επόμενη φορά που θα φορέσετε τα καινούρια σας παπούτσια, δοκιμάστε να τοποθετήσετε στο πίσω μέρος του ποδιού σας έναν μικρό επίδεσμο ή κάποιο από τα επιθέματα που κυκλοφορούν στην αγορά, ώστε να αποφύγετε τους ερεθισμούς και να περπατήσετε άνετα.

Κάντε μία προετοιμασία

Πολλά ψηλοτάκουνα παπούτσια μας δυσκολεύουν πολύ στο περπάτημα τις πρώτες φορές που θα τα φορέσουμε. Αποκλείοντας το ενδεχόμενο να μην είναι καλής ποιότητας το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί το ζευγάρι, η λύση είναι μία και είναι το περπάτημα. Υπάρχουν παπούτσια που είναι πολύ βολικά, αλλά πρέπει πρώτα να πάρουν τη φόρμα του πέλματος σας. Έτσι, προσπαθήστε να τα φορέσετε όσο περισσότερο μπορείτε , ακόμα και μέσα στο σπίτι σας, μέχρι να τα νιώθετε άνετα και να μπορείτε να τα φορέσετε έξω.

Δώστε βάση στη ποιότητα

Πολλές φορές επιλέγουμε ψηλοτάκουνα παπούτσια που δεν μας ταιριάζουν ή που πιστεύουμε πως με τον καιρό θα είναι πιο άνετα. Το μόνο που συμβαίνει, όμως, είναι τα προκαλούμε πληγές στα πόδια μας ή να μην μπορούμε να τα φορέσουμε, καθώς δεν βολεύουν στο περπάτημα. Την επόμενη φορά που θα επιλέξετε ένα νέο ζευγάρι ψηλοτάκουνα πέδιλα ή γόβες, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα του δέρματος που έχει κατασκευαστεί το παπούτσι. Αν είναι καλής ποιότητας, θα μπορούν να λειτουργήσουν και οι παραπάνω τρόποι, αν όχι θα συνεχίσουν να σας προκαλούν ερεθισμούς.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Kατερίνα Πιπέρη